Fødselsdagsboller med vanilje

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(69 vurderinger)

60+ min

Det lækre alternativ til den klassiske, hvide fødselsdagsbolle - med et strejf af vanilje.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 1 vaniljestang - kornene heraf
  • 75 g smør
  • 3½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1½ sammenpisket æg
  • 5 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 550 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede

Pensling

  • æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt vaniljekorn og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i ca. 20 min.
  4. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 13 min. ved 200°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag