Fødselsdagsboller med vanilje

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(68 vurderinger)

60+ min

Det lækre alternativ til den klassiske, hvide fødselsdagsbolle - med et strejf af vanilje.

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 1 vaniljestang
  • 75 g smør
  • 3½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1½ sammenpisket æg
  • 5 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 550 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede

Pensling

  • æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt vaniljekorn og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 13 min. ved 200°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: