Fødselsdagsboller med vanilje
60+ min

Fødselsdagsboller med vanilje

Det lækre alternativ til den klassiske, hvide fødselsdagsbolle - med et strejf af vanilje.
Fryseegnet
Bedømmelse (52 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fødselsdagsboller med vanilje

Det lækre alternativ til den klassiske, hvide fødselsdagsbolle - med et strejf af vanilje.

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 1 vaniljestang
  • 75 g smør
  • 3½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1½ sammenpisket æg
  • 5 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 550 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 9 dl)

Pensling

  • æg

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt vaniljekorn og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 13 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %
Print