Fransk bondesalat
30 min

Fransk bondesalat

Salaten er en skøn kombination af ost, tomat, bacon, oliven og grønne bønner.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fransk bondesalat

Salaten er en skøn kombination af ost, tomat, bacon, oliven og grønne bønner.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 300 g Castello Tistrup® ML 24% (45+) i tern
  • 250 g bacon i tern
  • 250 g haricots verts, blancherede
  • 10 tomater eller ¾ kg cherrytomater
  • 2 hoveder salat fx egeblad, iceberg, frisée eller frillice
  • 150 g croutoner
  • 150 g sorte oliven med sten
  • ¾ dl klippet purløg

Marinade

  • 1½ dl olivenolie
  • ½ dl rødvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rist bacontern sprøde. Bland ost, ristede bacontern, haricots verts og tomatbåde eller halve cherrytomater med salat, der er brækket i mundrette stykker. Drys med croutoner, sorte oliven og klippet purløg. Pisk olivenolie, rødvinseddike, dijonsennep og evt. knust hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten lige inden servering.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 66 %
Print