Krydret grøn kartoffelsalat

Krydret grøn kartoffelsalat

60+ min
Dejlig kartoffelsalat lavet med pikant flødeost, forårsløg, agurk og purløg.

Sådan gør du

Krydret grøn kartoffelsalat
  • Bring vand og salt i kog i en gryde.
  • Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. eller til de er møre. Pil kartoflerne og lad dem køle af.
  • Rør friskost, vand og de øvrige ingredienser sammen.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem i dressingen.
  • Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til og server.

Kartoffelsalaten har godt at af trække, og kan laves dagen før. Måske du lige skal røre salaten igennem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

5365 kJ / 1282 kcal

Næringsindhold pr. 100g

190 kJ / 45 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 9,6 % 1,1 g
Kulhydrat: 56,6 % 6,3 g
Fedt: 33,8 % 1,7 g
Mere inspiration

Server gerne disse frikadeller til den grønne kartoffelsalat.

Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Krydret grøn kartoffelsalat
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
1¼ kg Nye kartofler
200 g Pikant flødeost
1 dl Vand
2 spsk Ravigottesauce eller sød sennep
1 bundt Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
100 g Agurk i grove tern (ca. g)
2 dl Fintklippet frisk purløg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber