Kartoffelsalat med rygeostcreme
30 min

Kartoffelsalat med rygeostcreme

Radiser, agurk og rygeost. En klassiker og 3 af forårets og sommerens råvarer som passer så godt til hinanden.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med rygeostcreme

Radiser, agurk og rygeost. En klassiker og 3 af forårets og sommerens råvarer som passer så godt til hinanden.

Antal portioner
  • 750 g skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 2 agurker i store tern
  • 200 g radiser i kvarte
  • 1 finthakket rødløg

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 240 g rugbrød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min. eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Rør imens rygeost, fløde, purløg, salt og peber sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af. Vend bønner, de varme kartofler, agurker og radiser sammen i en stor skål. Drys salaten med rødløg og pynt med purløgsstrå. Rør rygeostcreme op, smag til og server den sammen med den lune kartoffelsalat og rugbrød.

Tips

Kartoffelsalaten smager også godt til grillede bøffer og pølser. Rygeostecremen kan smøres på brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %
Print