Kartoffelsalat med rygeostcreme

Kartoffelsalat med rygeostcreme - en klassiker med 3 af forårets og sommerens råvarer (radiser, agurk og rygeost) som passer så godt sammen. Rygeost er en af de få oste, som oprindeligt stammer fra Danmark og sågar Fyn. Er man ikke fynbo, er det ikke sikkert at rygeost er blandt favoritterne. Men så snart rygeosten bliver rørt op til en lækker creme, kan de fleste være med. Så måske kartoffelsalat med rygeostcreme kunne blive en ny ret på familiens menukort i den tidlige sommertid, når den står på aftensmad uden kød.
Ingredienser
Kartofler
750 g
Små kartofler
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Rygeostcreme
150 g
Rygeost
|
|
---|---|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Salat
1 dåse
Afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
|
|
---|---|
2
Agurker i store tern (ca. 600 g)
|
|
200 g
Radiser i kvarte
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
Pynt
Purløg
|
---|
Tilbehør
240 g
Rugbrød - evt. ristet
|
---|
Sådan gør du
Kartofler
Rygeostcreme
Salat
Kartoffelsalaten smager også godt til grillede bøffer og pølser. Rygeostecremen kan smøres på brød.
Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.
