Kartoffelsalat med rygeostcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(64 vurderinger)

30 min

Radiser, agurk og rygeost. En klassiker og 3 af forårets og sommerens råvarer som passer så godt til hinanden.

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 2 agurker i store tern
  • 200 g radiser i kvarte
  • 1 finthakket rødløg

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 240 g rugbrød - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min. eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Rør imens rygeost, fløde, purløg, salt og peber sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af. Vend bønner, de varme kartofler, agurker og radiser sammen i en stor skål. Drys salaten med rødløg og pynt med purløgsstrå. Rør rygeostcreme op, smag til og server den sammen med den lune kartoffelsalat og rugbrød.

Tips

Kartoffelsalaten smager også godt til grillede bøffer og pølser. Rygeostecremen kan smøres på brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: