Kartoffelsalat med rygeostcreme

Kartoffelsalat med rygeostcreme

30 min
Kartoffelsalat med rygeostcreme - en klassiker med 3 af forårets og sommerens råvarer (radiser, agurk og rygeost) som passer så godt sammen. Rygeost er en af de få oste, som oprindeligt stammer fra Danmark og sågar Fyn. Er man ikke fynbo, er det ikke sikkert at rygeost er blandt favoritterne. Men så snart rygeosten bliver rørt op til en lækker creme, kan de fleste være med. Så måske kartoffelsalat med rygeostcreme kunne blive en ny ret på familiens menukort i den tidlige sommertid, når den står på aftensmad uden kød.

Sådan gør du

Kartofler
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt.
  • Kog kartoflerne ved svag varme og under låg 15-18 min., til kartoflerne lige er møre.
  • Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Rygeostcreme
  • Rør rygeost, fløde, purløg, salt og peber sammen.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Salat
  • Vend bønner, de varme kartofler, agurker og radiser sammen i en stor skål.
  • Drys salaten med rødløg og pynt med purløgsstrå.
  • Rør rygeostcreme op, smag til og server den sammen med den lune kartoffelsalat og rugbrød.

Kartoffelsalaten smager også godt til grillede bøffer og pølser. Rygeostecremen kan smøres på brød.

Energiindhold for hele retten:

9233 kJ / 2207 kcal

Næringsindhold pr. 100g

269 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 12,7 % 2 g
Kulhydrat: 54,8 % 8,7 g
Fedt: 32,5 % 2,4 g
Mere inspiration

Har du lyst til selv at lave rygeost?

Rygeost
60+ min
Rygeost
(15)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer. 

Ingredienser

Kartofler
750 g Skrubbede små kartofler
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
Rygeostcreme
150 g Rygeost
1½ dl Piskefløde
1 dl Fintklippet purløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Salat
1 dåse Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
2 Agurker i store tern (ca. 600 g)
200 g Radiser i kvarte
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
Pynt
Purløg
Tilbehør
240 g Rugbrød - evt. ristet