Rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Har du prøvet at ryge din egen ost? Det er sjovt og ikke spor svært!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter skummetmælk
  • 1 dl kærnemælk
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk kommen

Tilbehør

  • 200 g rugbrød
  • 50 g radiser
  • 1 dl purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland skummetmælk og kærnemælk i en skål. Stil skålen tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 døgn.

Læg et klæde i bunden af en rustfri trådsigte (ca. 20 cm i diameter). Anbring trådsigten på kanten af en skål. Læg forsigtigt den stivnede ostemasse og salt lagvis i sigten. Lad osten stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Vend osten ud på et fad og fjern klædet. Læg osten tilbage i sigten.

Rygning

Fyld en metalspand (med huller i siden eller i bunden) ¾ op med tørt halm. Tryk halmen let sammen og sæt ild til. Lad halmen brænde i ca. 2 min. Læg en stor håndfuld brændenælder oven på ilden (brug arbejdshandsker), så ilden går ud og halmen begynder at ryge. Læg et metallåg på spanden i ca. 2 min., for at fremme røgudviklingen. Tag låget af og hæng sigten med osten på kanten af spanden. Læg låget på igen. Ryg osten - til den er lysebrun.

Ved serveringen

Vend den nyrøgede ost over på et serveringsfad og drys med kommen. Server rygeosten sammen med rugbrød, radiser og purløg.

Tip

Brændenælder kan udskiftes med 3 håndfulde fugtig halm.

Rygning

Ca. 1 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 5 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: