Potkæs med rom
60+ min

Potkæs med rom

Potkæs, fra tysk potkäse, er en stærkt smagende specialitet tilberedt af osterester, der rives, røres op med fløde og modnes med rom eller anden spiritus.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Potkæs med rom

Potkæs, fra tysk potkäse, er en stærkt smagende specialitet tilberedt af osterester, der rives, røres op med fløde og modnes med rom eller anden spiritus.

Antal portioner

Tilbehør

  • 250 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Rør osten sammen med piskefløde, rom og sukker. Kom blandingen i en skål eller glas, fx et patentglas. Pres osten godt sammen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 5 døgn. Smag på osten et par gange - og tilsæt lidt mere rom hvis den trænger.

Tips

"Potkæs" med rom kan også være en del af en osteanretning, fx sammen med et stykke Havarti ost og en flødeost med nødder. Det er en god ide at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 5 %
Print