Potkæs med rom

Potkæs med rom

60+ min
Potkæs, fra tysk potkäse, er en stærkt smagende specialitet tilberedt af osterester, der rives, røres op med fløde og modnes med rom eller anden spiritus.

Sådan gør du

  • Rør osten sammen med piskefløde, rom og sukker. Kom blandingen i en skål eller glas, fx et patentglas. Pres osten godt sammen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 5 døgn. Smag på osten et par gange - og tilsæt lidt mere rom hvis den trænger.
Tips
  • "Potkæs" med rom kan også være en del af en osteanretning, fx sammen med et stykke Havarti ost og en flødeost med nødder. Det er en god ide at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.
Energiindhold for hele retten:

7639 kJ / 1826 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1088 kJ / 260 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 22,9 % 14,7 g
Kulhydrat: 27,6 % 17,6 g
Fedt: 43,2 % 12,7 g
Alkohol: 6,3 % 1 g

Ingredienser

300 g Fintrevet skæreost
1 dl Piskefløde
½ dl Mørk rom
½ tsk Sukker
Tilbehør
250 g Ristet rugbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk