Potkæs med rom

23 timer 59 min
Arbejdstid: 5 min
Potkæs med rom

Potkæs, fra tysk potkäse, er en stærkt smagende specialitet tilberedt af osterester, der rives, røres op med fløde og modnes med rom eller anden spiritus.

Ingredienser

300 g Fintrevet skæreost
1 dl Piskefløde
½ dl Mørk rom
½ tsk Sukker

Tilbehør

250 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Rør osten sammen med piskefløde, rom og sukker.
  • Kom blandingen i en skål eller glas, fx et patentglas.
  • Pres osten godt sammen.
  • Stil den tildækket i køleskabet i ca. 5 døgn.
  • Smag på osten et par gange - og tilsæt lidt mere rom hvis den trænger.

"Potkæs" med rom kan også være en del af en osteanretning, fx sammen med et stykke Havarti ost og en flødeost med nødder. Det er en god ide at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7639 kJ / 1826 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1088 kJ / 260 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 22,9 % 14,7 g
Kulhydrat: 27,6 % 17,6 g
Fedt: 43,2 % 12,7 g
Alkohol: 6,3 % 1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/potkas-med-rom/