Potkæs med rom
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 5 min
•
Potkæs, fra tysk potkäse, er en stærkt smagende specialitet tilberedt af osterester, der rives, røres op med fløde og modnes med rom eller anden spiritus.
Ingredienser
300 g
Fintrevet skæreost
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde
|
|
½ dl
Mørk rom
|
|
½ tsk
Sukker
|
Tilbehør
250 g
Ristet rugbrød
|
---|
Sådan gør du
"Potkæs" med rom kan også være en del af en osteanretning, fx sammen med et stykke Havarti ost og en flødeost med nødder. Det er en god ide at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7639 kJ / 1826 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1088 kJ / 260 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 22,9 % | 14,7 g |
Kulhydrat: | 27,6 % | 17,6 g |
Fedt: | 43,2 % | 12,7 g |
Alkohol: | 6,3 % | 1 g |