Syltede svampe med rosa peberkorn til ost
30 min

Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

Lækkert og spændende alternativ til ostebordet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

Lækkert og spændende alternativ til ostebordet.

Antal portioner
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 400 g rensede svampe, fx champignoner, kantareller, bøgehatte og kejserhatte
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk rosa peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g Castello® økologisk brie

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring ca. 5 min. eller til de er gyldne. Tilsæt eddike, hvidvin, honning, peberkorn, laurbærblade og salt. Lad svampene koge ved jævn varme og under omrøring ca. 5 min. eller til væsken er næsten væk. Lad svampene køle lidt af.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med de lune svampe og landbrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 39 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Til denne krydrede smagskombination vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere bedst, fx en new zealandsk version Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost