Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Lækkert og spændende alternativ til ostebordet.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 400 g rensede svampe, fx champignoner, kantareller, bøgehatte og kejserhatte
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk rosa peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring ca. 5 min. eller til de er gyldne. Tilsæt eddike, hvidvin, honning, peberkorn, laurbærblade og salt. Lad svampene koge ved jævn varme og under omrøring ca. 5 min. eller til væsken er næsten væk. Lad svampene køle lidt af.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med de lune svampe og landbrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 39 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Til denne krydrede smagskombination vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere bedst, fx en new zealandsk version Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost