Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Lækkert og spændende alternativ til ostebordet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 400 g rensede svampe, fx champignoner, kantareller, bøgehatte og kejserhatte
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk rosa peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring ca. 5 min. eller til de er gyldne. Tilsæt eddike, hvidvin, honning, peberkorn, laurbærblade og salt. Lad svampene koge ved jævn varme og under omrøring ca. 5 min. eller til væsken er næsten væk. Lad svampene køle lidt af.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med de lune svampe og landbrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Til denne krydrede smagskombination vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere bedst, fx en new zealandsk version Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost