Fransk pæretærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Anderledes pæretærte med en marcipancreme som låg.

Ingredienser

Antal portioner

Tærtedej

  • 175 g smør
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 3 spsk sukker
  • 2½ spsk vand

Marcipan- og pærefyld

TIlbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Skær smørret i mindre stykker. Smuldr mel og sukker sammen med smørret til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med vand. Tryk dejen ud i en tærteform og godt op af kanten (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden og forbag den midt i ovnen.

Marcipan- og pærefyld

Skræl pærerne og fjern kernerne. Skær pærerne i mindre stykker. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg pærerne i ca. 3 min. ved jævn varme. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt kvark og de øvrige ingredienser. Hæld fyldet i tærtebunden og fordel pærerne herpå. Bag tærten nederst i ovnen - til den er gylden. Lad tærten køle af på en bagerist.

Forbagning

Ca. 13 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: