Franske vafler

Franske vafler

60+ min
Franske vafler er en klassiker fra bageren, men har du prøvet at bage dem selv? Sprøde mørdejssmåkager lagt sammen med en luftig smørcreme - det er slet ikke svært og så smager de forrygende. Franske vafler er kendte fra det Sønderjyske kaffebord, men spises i hele selvfølgelig i hele Danmark. Og det er da også en himmelsk mundfuld, der på samme tid er sprød og cremet. Du kan gøre dine franske vafler endnu mere eksklusive ved at dekorere dem med smeltet chokolade og måske give dem et tvist med lidt lime-eller citronskal i smørcremen.

Sådan gør du

Dej
  • Kom melet i en skål og smuldr smørret heri.
  • Tilsæt vand og eddike og saml hurtigt dejen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke samler sig. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. ½ cm tyk dejplade.
  • Stik runde kager ud med en dejudstikker eller glas (ca. 6 cm i diameter). Rul kagerne ovale med et let tryk fra kagerullen og kom dem på plader med bagepapir. Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 24 kager.
  • Pensl kagerne med æggehvide eller kaffe og prik huller i dem med en gaffel. Drys med sukker og bag kagerne én plade ad gangen.
  • Afkøl kagerne på en bagerist.
Smørcreme
  • Pisk smør og flormelis sammen.
  • Tilsæt fløde lidt ad gangen og pisk til en luftig smørcreme.
  • Kom smørcremen i en sprøjtepose og fordel den på halvdelen af kagerne. Læg dem sammen med resten af kagerne og server.
Bagetid
  • 7-8 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her et andet bud på hjemmelavede "konditorkager".

Medaljer
60+ min
Medaljer
(24)
Velbekomme!
Frysetip

Vafler kan fryses uden creme.

Variation

Du kan gøre dine franske vafler endnu mere eksklusive ved at dekorere dem med smeltet chokolade og/eller give dem et tvist med lidt lime-eller citronskal i smørcremen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13747 kJ / 3286 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1967 kJ / 470 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 2,8 % 3,3 g
Kulhydrat: 33,7 % 39 g
Fedt: 63,5 % 33,7 g

Ingredienser

Dej
Hvedemel (ca. 3 dl)
200 g
Koldt smør i mindre tern
150 g
Vand
1 spsk
Eddike
1 tsk
Pensling
Æggehvide eller kaffe
2 spsk
Sukker
2 spsk
Smørcreme
Blødt smør
100 g
Flormelis
100 g
¾ dl