Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner
1 time
•

Ingredienser
Frikadeller
300 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
50 g
Havregryn (ca. 1 dl)
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
½ tsk
Stødt allehånde
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
Friskkværnet peber
|
|
75 g
Salatost i tern (ca. g)
|
|
50 g
Hakkede tørrede abrikoser
|
|
100 g
Kogte speltkerner
|
|
1 spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
10 g
Smør
|
Gulerodssalat
8
Groftrevne gulerødder
|
|
---|---|
3 spsk
Basilikumblade
|
|
½
Mangofrugt i små tern
|
|
3 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
Hertil
4
Grovboller
|
---|
Sådan gør du
Frikadeller
Gulerodssalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis der er noget i overskud, egner retten sig godt kold til madpakken eller som frokostret.
Server evt. også frikadellerne sammen med ovnbagte kartofler og hytteost.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
572 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,3 g |
Protein: | 7,1 g |
Fedt: | 4,2 g |
Kulhydrat: | 17,4 g |
Relateret video
Sådan skærer du en mango.
Et nemt trick til at skære en mango.
