Frisk tomatsalsa med ristede majs

15 min
Frisk tomatsalsa med ristede majs

En farverig og lækker tomatsalsa med ristede majskerner og solmodne tomater. Tomatsalsa har mange anvendelsesmuligheder - og du kan variere med både krydderier og grøntsager udover tomaterne. Server tomatsalsaen til fx quesadillas eller i en mexi bowl.

https://www.arla.dk/opskrifter/frisk-tomatsalsa-med-ristede-majs/

Ingredienser

1 portion
ca. ½ liter

Majssalsa

2 dåser Afdryppede majs (ca. 4 dl)
3 Modne tomater i tern (ca. 300 g)
1 Finthakket grøn chilipeber
1 bundt Grofthakket frisk koriander
2 spsk Olivenolie
1½ tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
¼ tsk Sukker
Flagesalt

Sådan gør du

Majssalsa

  • Rist majskernerne ved kraftig varme ca. 5 min. - eller til de bliver let gyldne og begynder at poppe. Lad majskernerne køle helt af.
  • Vend tomater med chili og koriander.
  • Pisk olivenolie, limesaft, salt og sukker godt sammen og vend det sammen med tomatblandingen.
  • Tilsæt de afkølede majs og bland det godt sammen. Drys med korianderblade og flagesalt.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Tilføj mere chili til salsaen, hvis du ønsker en stærkere version.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2988 kJ / 714 kcal

Næringsindhold pr. 100g

316 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 8,8 % 1,6 g
Kulhydrat: 47,7 % 8,9 g
Fedt: 43,5 % 3,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.