Frø- og kerneknækbrød

1 time
Frø- og kerneknækbrød

Knasende sprødt og lækkert til osten. Prøv dem i stedet for kiks.

Ingredienser

75 g Mandler
75 g Hasselnøddekerner
4 spsk Græskarkerner
2 spsk Sesamfrø
3 spsk Rapsolie
1 Sammenpisket æg
1¼ tsk Stødt kanel
¾ tsk Stødt nellike
¼ tsk Knust havsalt, fx maldon

Tilbehør

Gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
Ahornsirup

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

  • Kom mandler og nødder i en foodprocessor og hak dem fint ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. - uden at det bliver "mel".
  • Vend nødder og mandler sammen med kerner, frø, fedtstof, æg og de øvrige ingredienser. Rul blandingen ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 30 x 30 cm) - ret evt. kanterne lidt, fjern det øverste bagepapir og skær med fx et pizzahjul - 25 små firkanter (ca. 6 x 6 cm). Træk bagepapiret over på en bageplade og bag de små frø- og kerneknækbrød midt i ovnen. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir.
  • Server de afkølede knækbrød sammen med ost og sirup.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6678 kJ / 1596 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2168 kJ / 518 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 9 g
Protein: 12,3 % 15,7 g
Kulhydrat: 5,3 % 6,8 g
Fedt: 82,4 % 48,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fro--og-kerneknakbrod/