Frossen espressotærte
60+ min

Frossen espressotærte

Kaffeelskere vil være vilde med denne dessert!
Fryseegnet
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frossen espressotærte

Kaffeelskere vil være vilde med denne dessert!

Antal portioner
  • 300 g ren, rå marcipan
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk kakao

Fyld

Pynt

  • chokoladespåner

Fremgangsmåde:

Anvend en form med høj kant, fx en springform, så der er plads til fyldet. Riv marcipanen og rør æg, æggehvider og kakao sammen. Vend massen over i en bagepapirbeklædt og smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen i nederste del af ovnen. Lad kagen køle af på en rist.

Fyld

Bland fløde og kaffepulver i en skål og pisk det stift. Pisk æggeblommerne sammen med sukker og vend det i flødeblandingen. Bred flødemassen udover bunden i formen. Dæk med plastfilm og frys i mindst 3 timer.Tag tærten ud af formen og lad den stå på et fad ved stuetemperatur ca. ½ time inden serveringen. Pynt med chokoladespåner og server straks.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Tips

Tærten må ikke genindfryses efter optøning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 65 %
Print

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Sød sherry med betegnelsen "cream" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade