Frossen espressotærte

Bedømmelse

(34 vurderinger)

60+ min

Kaffeelskere vil være vilde med denne dessert!

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g ren, rå marcipan
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk kakao

Fyld

Pynt

  • chokoladespåner

Sådan gør du

Sådan gør du

Anvend en form med høj kant, fx en springform, så der er plads til fyldet. Riv marcipanen og rør æg, æggehvider og kakao sammen. Vend massen over i en bagepapirbeklædt og smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen i nederste del af ovnen. Lad kagen køle af på en rist.

Fyld

Bland fløde og kaffepulver i en skål og pisk det stift. Pisk æggeblommerne sammen med sukker og vend det i flødeblandingen. Bred flødemassen udover bunden i formen. Dæk med plastfilm og frys i mindst 3 timer.Tag tærten ud af formen og lad den stå på et fad ved stuetemperatur ca. ½ time inden serveringen. Pynt med chokoladespåner og server straks.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Frysetip

Tærten må ikke genindfryses efter optøning.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Sød sherry med betegnelsen "cream" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade