Frosset flødeskum i fire varianter
3 timer
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
•
&format=webp)
Frosset flødeskum er en hurtig, lækker og dekorativ topping til både søde og salte varme retter.
Ingredienser
Karryflødeskum
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
2½ tsk
Karry
|
|
¾ tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Peberrodsflødeskum
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
3 spsk
Fintrevet peberrod
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Krydderurteflødeskum
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
1 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
1 spsk
Finthakket frisk dild
|
Kakao-appelsinflødeskum
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
¼ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Kakao-appelsinflødeskum
Karryflødeskum
Peberrodsflødeskum
Krydderurteflødeskum
Det er vigtigt, at flødeskummet har en fast konsistens, så det kan holde formen på frost. Modsat må den ikke overspiskes, da flødeskummet så vil skille, når det smelter i en varm ret. Flødeskummet kan holde sig længe på frost pakket i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4161 kJ / 995 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1396 kJ / 334 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 4,5 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 10,5 % | 8,6 g |
Fedt: | 85 % | 32,1 g |
