Frosset flødeskum i fire varianter

Frosset flødeskum i fire varianter

60+ min
Frosset flødeskum er en hurtig, lækker og dekorativ topping til både søde og salte varme retter.

Sådan gør du

Kakao-appelsinflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum. Tilsæt appelsinsaft, kakao, sukker og appelsinskal og vend det godt sammen. Form kakao-flødeskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir. Frys "æggene" mindst 1 time.
Karryflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum. Tilsæt karry, salt og peber og vend det godt sammen. Form karryskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir. Frys "æggene" mindst 1 time.
Peberrodsflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum. Tilsæt peberrod, citronsaft, salt og peber og vend det godt sammen. Form peberrodsskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir. Frys "æggene" mindst 1 time.
Krydderurteflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum. Tilsæt hvidløg, estragon og dild og vend det godt sammen. Form krydderurteskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir. Frys "æggene" mindst 1 time.
Velbekomme!
Tips

Det er vigtigt, at flødeskummet har en fast konsistens, så det kan holde formen på frost. Modsat må den ikke overspiskes, da flødeskummet så vil skille, når det smelter i en varm ret. Flødeskummet kan holde sig længe på frost pakket i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4344 kJ / 1038 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1473 kJ / 352 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 4,3 % 3,7 g
Kulhydrat: 10 % 8,7 g
Fedt: 85,7 % 34,1 g

Ingredienser

Karryflødeskum
2½ dl
Karry
2½ tsk
Fint salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Peberrodsflødeskum
2½ dl
Fintrevet peberrod
3 spsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Fint salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Krydderurteflødeskum
2½ dl
Lille finthakket fed hvidløg
1
Finthakket frisk estragon
1 spsk
Finthakket dild
1 spsk
Kakao-appelsinflødeskum
2½ dl
Friskpresset appelsinsaft
¼ dl
Kakaopulver
3 spsk
Sukker
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
2 tsk