Frugtsnegle
60+ min

Frugtsnegle

Alle kender kanelsnegle og de smager jo skønt....men hvad med at prøve noget nyt og lidt sundere. En snegl med lidt grovere dej og med fyld af frugt - det smager altså også godt.
Fryseegnet
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtsnegle

Alle kender kanelsnegle og de smager jo skønt....men hvad med at prøve noget nyt og lidt sundere. En snegl med lidt grovere dej og med fyld af frugt - det smager altså også godt.

12 stk. - kage til 12

Opskriften gælder for 12 portioner

  • 25 g smør
  • 1½ dl vand - lillefingervarmt
  • 25 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 spsk rørsukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 60 g grov mysli (ca. 1 dl)
  • 275 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 4¾ dl)
  • 3 skrællede bananer
  • 100 g friske eller frosne hindbær
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen til en aflang plade (ca. 30 x 48 cm). Mos bananerne og smør dem på dejen - lad ca. 4 cm være fri foroven på den lange led. Fordel hindbærrene ud over bananerne og drys med sukker. Rul dejen sammen op mod det frie stykke, som til roulade, og skær den i 12 skiver (a ca. 4 cm). Læg sneglene på en plade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Lad frugtsneglene efterhæve tildækket i ca. 15 min. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 17 %
Print