Frugtsalat med ingefær og skyr
    Let og enkel frugtsalat med få ingredienser, som imponerer både visuelt og smagsmæssigt. Ingefær udgør sammen med appelsinsaft marinaden i frugtsalaten. Hertil serveres en kølig skyrcreme med kakaonibs og appelsinskal. Forbered gerne din frugtsalat nogle timer før servering, så udvikler smagen sig endnu mere.
Ingredienser
Frugtsalat
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Usprøjtede appelsiner
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Revet frisk ingefær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Kiwifrugter i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Æbler i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Blåbær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Grofthakkede mandler
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Citronmelisse
                                            
                                     
                                 | 
                                
Skyrcreme
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Skyr med vanilje
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Kakaonibs
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Appelsinskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Frugtsalat
Skyrcreme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du har ingefær i overskud kan du lave en portion ingefærshot og opbevare den på køl til en lækker morgenmad.
Du kan skifte blåbær ud med andre bær eller vindruer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
273 kJ / 65 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,5 g | 
| Protein: | 3,2 g | 
| Fedt: | 1,9 g | 
| Kulhydrat: | 8,7 g | 
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.