Frugtsuppe med bær og kardemommecreme

Bedømmelse

(2 vurderinger)

60+ min

En dejlig frisk sommerdessert med bær og krydret kardemomme strejf

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 liter æblejuice
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 1 vaniljestang - flækket
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 250 g friske hindbær
  • 250 g friske blåbær
  • 3 nektariner i tynde både

Kardemommecreme

Pynt

  • honningristede solsikkekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring juice, sukker og vanilje i kog i en gryde. Kog blandingen til der er ca. ½ liter tilbage. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft. Lad lagen køle lidt af. Kom bær og nektariner i frugtsuppen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller til den er iskold.

Kardemommecreme

Knus kardemommefrøene groft i en morter og bland dem med cremefraiche og honning. Smag til.

Ved serveringen

Anret frugtsuppen i små skåle. Kom kardemommecremen på toppen og pynt med solsikkekerner.

Tip

Cremen egner sig også til lune frugttærter eller som dip til frisk eller syltet frugt.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 34 %

Kilde: