Frugtsuppe med bær og kardemommecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En dejlig frisk sommerdessert med bær og krydret kardemomme strejf

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 liter æblejuice
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 1 vaniljestang - flækket
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 250 g friske hindbær
  • 250 g friske blåbær
  • 3 nektariner i tynde både

Kardemommecreme

Pynt

  • honningristede solsikkekerne

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring juice, sukker og vanilje i kog i en gryde. Kog blandingen til der er ca. ½ liter tilbage. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft. Lad lagen køle lidt af. Kom bær og nektariner i frugtsuppen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller til den er iskold.

Kardemommecreme

Knus kardemommefrøene groft i en morter og bland dem med cremefraiche og honning. Smag til.

Ved serveringen

Anret frugtsuppen i små skåle. Kom kardemommecremen på toppen og pynt med solsikkekerner.

Tip

Cremen egner sig også til lune frugttærter eller som dip til frisk eller syltet frugt.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag