Fuldkornsgrød - til baby

Fuldkornsgrød - til baby

15 min
Fuldkornsgrød er lækkert som både morgenmad og aftensmad. Server fuldkornsgrøden med små stykker frugt, som din baby selv kan spise med fingrene. Fuldkornsgrøden er velegnet til babyer i alderen 9-12 mdr.
https://www.arla.dk/opskrifter/fuldkornsgrod---til-baby/

Sådan gør du

Fuldkornsgrød
  • Kom havregryn, speltflager, rugmel og vand i en tykbundet gryde. Bring grøden i kog under omrøring.
  • Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 2 min. - til grøden har en passende konsistens.
Spiseklar grød
  • Tag gryden af varmen og rør tilskudsblanding og smør i grøden. Pynt med blåbær og kiwi.
  • Server grøden med drikkeklar tilskudsblanding i en kop.

Brug forskellige typer af gryn og flager til grøden. Det er godt at lave en tykkere grød med lidt bid, hvilket giver din baby mulighed for at øve sig i at tygge.

Anret frugt og bær så de fx ligner blomster - brug tynde strimler af skræl af agurk til stilke.

Energiindhold for hele retten:

869 kJ / 208 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 8,1 % 1,6 g
Kulhydrat: 54,7 % 10,8 g
Fedt: 37,2 % 3,4 g
Mere inspiration

Hjemmelavet mos med gulerødder, pastinakker og kartofler - og laks.

Ingredienser

Fuldkornsgrød
1 spsk Havregryn
1 spsk Speltflager
1 spsk Rugmel
1½ dl Vand
Tilbehør
½ dl Blåbær - skyllede
½ Skrællet kiwifrugt i mundrette stykker