Grøntsagsmos med fisk - til baby

Grøntsagsmos med fisk - til baby

Grøntsagsmos med fisk er skøn mad til de helt små. Prøv denne nemme opskrift på hjemmelavet grøntsagsmos med laks. Grøntsagsmos med laks er velegnet til babyer i alderen 9-12 mdr.

Sådan gør du

Grøntsagsmos
  • Kom grøntsagerne i en lille gryde, hæld vand over så det lige dækker og bring det i kog. Kog grøntsagerne under låg i ca. 10 min. eller til de er helt møre.
  • Læg laksestykkerne ovenpå grøntsagerne i gryden og kog i yderligere ca. 1 min. - til laksestykkerne skifter farve. Tag laksestykkerne op og læg dem til side.
  • Tag gryden af varmen, hæld kogevandet fra grøntsagerne og tilsæt smør. Mos blandingen med en gaffel - mosen må gerne have lidt bid. Hæld tilskudsblanding i og rør til mosen har en passende konsistens. Hæld mosen op i en skål, fordel laksestykker og ærter herpå og server.

Du kan med fordel lave en større portion og fryse mosen ned i fryseegnet emballage før tilsætning af smør og tilskudsblanding. Rør tilskudsblanding og smør i den genopvarmede mos lige inden servering.

Energiindhold for hele retten:

1003 kJ / 240 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,7 % 3,6 g
Kulhydrat: 37,6 % 9,1 g
Fedt: 47,7 % 5,3 g

Ingredienser

Grøntsagsmos
1 Gulerod i mindre stykker (ca. 50 g)
1 Kartoffel i mindre stykker (ca. 50 g)
50 g Pastinakker i mindre stykker
25 g Fersk laks i små tern