Fyldt svinemørbrad og pommes Anna med rødbede
60+ min

Fyldt svinemørbrad og pommes Anna med rødbede

Fin menu til middagen hvor der skal gøres noget ekstra ud af maden. Retten smager dejlig, tager sig godt ud og skal i det hele taget nok imponere dine gæster!
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldt svinemørbrad og pommes Anna med rødbede

Fin menu til middagen hvor der skal gøres noget ekstra ud af maden. Retten smager dejlig, tager sig godt ud og skal i det hele taget nok imponere dine gæster!

Antal portioner

Pommes Anna

  • 4 skrællede bagekartofler (ca. 1 kg)
  • ½ kg skrællede rødbeder
  • 125 g smør - smeltet
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fyldt svinemørbrad

  • 10 g smør
  • 100 g fintstrimlet rødkål
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk friske timianblade
  • 2 tsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 svinemørbrader (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rosmarinsauce

  • 25 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 1 dl halvtør rødvin, fx côtes du rhône
  • 4 friske rosmarinkviste
  • 1½ spsk koncentreret kalvefond, fx touch of taste
  • ½ liter vand
  • 2 tsk lys saucejævner
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g koldt smør i tern

Tilbehør

  • 150 g rodfrugtchips

Fremgangsmåde:

Pommes Anna

Skær kartoflerne i så tynde skiver, som muligt. Skyl skiverne i koldt vand og dup dem tørre. Gør det samme med rødbederne. Kom bagepapir i en bradepande (ca. 6 x 22 x 27 cm). Læg kartofler og rødbeder lagvis, således: 2 lag kartofler, 2 lag rødbeder og 2 lag kartofler - fordel 2 spsk af smørret, lidt løg, lidt salt og peber på hvert lag. Dæk med et stykke bagepapir og stil et tungt fad eller lignende ovenpå, så kartofler og rødbeder ligger i pres. Bag pommes Anna"en midt i ovnen. Stil den, stadig i pres, i køleskabet i mindst 2 timer - og allerhelst til næste dag. Skær pommes Anna"en i firkanter og lun dem på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Svinemørbrad

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødkål, hvidløg, timian, honning, salt og peber i ca. 1 min. Lad rødkålen køle af. Afpuds de 2 mørbrad: Fjern bimørbrad, hinder og sener. Skær enderne af, så mørbraderne bliver nogenlunde lige tykke. Lav en dyb ridse med en skarp kniv ned gennem hver mørbrad og fyld rødkål i. Luk mødbraderne med bomuldssnor 5-6 steder og rul dem tæt ind i plastfolie (ca. 60 cm pr. rulle) - luk folien med en knude i enderne. Kom de 2 indpakkede mørbrader i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag kødet op og kom det straks i iskoldt vand. Fjern folie og snor og skær mørbraderne ud til 8 høje bøffer. Lad en grillpande, penslet med lidt olie, blive varm. Grill bøfferne på siderne (ikke enderne) i ca. 3 min. Drys med salt og peber.

Rosmarinsauce

Lad imens smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt rødvin og lad den koge ind i ca. 2 min. Tilsæt rosmarin, fond og vand og bring saucen i kog. Lad saucen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. til der er ca. 3 dl tilbage. Tag gryden af varmen, fjern rosmarinkvistene og rør saucejævner i. Tilsæt salt og peber og bring atter saucen i kog. Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Pisk smørret i lidt efter lidt, smag til og server straks.

Tip

Rodfrugtchipsene kan evt. lunes i ovnen et par minutter.

Bagning af pommes Anna

Ca. 1 time og 15 min. ved 175°.

Luning af pommes Anna

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Fyldig rødvin fra det sydlige Rhône, fx en vacqueras eller en gigondas Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød