Gateau Marcel tærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Tærten er stærkt inspireret af klassikeren Gateau Marcel....her bare i en tærteversion, som måske er lidt nemmere at håndtere.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Mandelbund

  • 50 g finthakkede mandler
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme

Gateau Marcel

  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 100 g smør
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 2 spsk sukker
  • 5 æggehvider (ca. 1½ dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Frugtsalat

  • 150 g friske blåbær
  • 150 g brombær
  • 150 g appelsinfileter - af 3 appelsiner
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Pynt

  • citronmelisse

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelbund

Bland mandler, mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter), lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Gateau Marcel

Smelt chokolade og smør, under omrøring, i en tykbundet gryde - så det kun lige er smeltet. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk derefter æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs - 2-3 min. Rør chokolade-smørblandingen i æggesnapsen lidt efter lidt. Vend derefter (med let hånd) den stiftpiskede marengs i til en luftig mousse. Fordel halvdelen af moussen i mandelbunden og bag tærtene midt i ovnen. Stil resten af moussen tildækket i køleskabet.

Fjern springformen og lad den bagte tærte køle helt af på en bagerist. Rør forsigtigt den kolde mousse op og fordel den på tærten. Stil Gateau Marcel tærten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Frugtsalat

Vend alle ingredienserne sammen.

Pisk fløden til et let flødeskum. Drys den revne appelsinskal på Gateau Marcel tærten og server den med flødeskum og frugtsalat.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Tærten kan fryses. Tø den op på køkkenbordet i ca. 1 time, så er tærten helt tøet op. Du kan også servere tærten let frossen efter 15-20 minutter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 69 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: