Gateau Marcel tærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Tærten er stærkt inspireret af klassikeren Gateau Marcel....her bare i en tærteversion, som måske er lidt nemmere at håndtere.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Mandelbund

  • 50 g finthakkede mandler
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme

Chokolademousse

  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 100 g smør
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 2 spsk sukker
  • 5 æggehvider (ca. 1½ dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Frugtsalat

  • 150 g friske blåbær
  • 150 g brombær
  • 150 g appelsinfileter - af 3 appelsiner
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Pynt

  • citronmelisse

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gateau marcel tærte - sådan gør du

  1. Lav først mandelbunden og forbag den.
  2. Rør ingredienserne sammen til chokolademoussen. Fordel halvdelen af moussen på mandelbunden og bag tærten i ovnen.
  3. Fordel resten af chokolademoussen på den afkølede tærtebund og sæt tærten på køl.
  4. Lav frugtsalaten.
  5. Pynt tærten og server.

Mandelbund

  1. Bland mandler, mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  2. Saml hurtigt dejen med æggeblommen.
  3. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter), lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Chokolademousse

  1. Smelt chokolade og smør, under omrøring, i en tykbundet gryde - så det kun lige er smeltet.
  2. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  3. Pisk derefter æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs - 2-3 min.
  4. Rør chokolade-smørblandingen i æggesnapsen lidt efter lidt. Vend derefter (med let hånd) den stiftpiskede marengs i til en luftig mousse.
  5. Fordel halvdelen af moussen på mandelbunden og bag tærten midt i ovnen. Stil resten af moussen tildækket i køleskabet.
  6. Fjern springformen og lad den bagte tærte køle helt af på en bagerist.
  7. Rør forsigtigt den kolde mousse op og fordel den på tærten. Stil Gateau Marcel tærten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Frugtsalat

  1. Vend alle ingredienserne sammen.

Pynt Gateau Marcel tærten med appelsinskal og citronmelisse og server med flødeskum og frugtsalat.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Tærten kan fryses. Tø den op på køkkenbordet i ca. 1 time, så er tærten helt tøet op. Du kan også servere tærten let frossen efter 15-20 minutter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 69 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag