Tærte ala Gateau Marcel

3 timer
Arbejdstid: 1 min
Fryseegnet
Tærte ala Gateau Marcel

Denne Gateau Marcel tærte er stærkt inspireret af den klassiske kage Gateau Marcel - og måske finder mange denne tærte endnu bedre, da tærtebunden giver en dejlig sprødhed til den ret bløde kage. Den klassiske Gateau Marcel kage er en helt speciel chokoladekage, hvor den dejen deles i 2 portioner, og så bages den ene del og den anden spises ubagt. Det giver en skøn oplevelse og smag når der på denne måde leges med konsistenser. Gateau Marcel tærten serveres med en frisk frugtsalat til - og det er virkelig en tærte, der bare skal prøves...

Ingredienser

Mandelbund

50 g Finthakkede mandler
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
1 spsk Sukker
100 g Smør
1 Æggeblomme

Mousse

100 g Grofthakket mørk chokolade, ca. 70%
100 g Smør
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
2 spsk Sukker
5 Æggehvider (ca. 1½ dl)
85 g Sukker (ca. 1 dl)

Frugtsalat

100 g Friske blåbær
100 g Friske brombær
100 g appelsinfileter - af 2 Appelsiner
2 spsk Hakkede citronmelisseblade
¼ liter Piskefløde - pisket til let skum
2 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Pynt

Citronmelisse

Sådan gør du

Gateau marcel tærte - sådan gør du

  • Lav først mandelbunden og forbag den.
  • Rør ingredienserne sammen til chokolademoussen. Fordel halvdelen af moussen på mandelbunden og bag tærten i ovnen.
  • Fordel resten af chokolademoussen på den afkølede tærtebund og sæt tærten på køl.
  • Lav frugtsalaten.
  • Pynt tærten og server.

Mandelbund

  • Bland mandler, mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml hurtigt dejen med æggeblommen.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter), lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Forbag bunden midt i ovnen i ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Mousse

  • Smelt chokolade og smør, under omrøring, i en tykbundet gryde - så det kun lige er smeltet.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Pisk derefter æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs - 2-3 min.
  • Rør chokolade-smørblandingen i æggesnapsen lidt efter lidt. Vend derefter (med let hånd) den stiftpiskede marengs i til en luftig mousse.
  • Fordel halvdelen af moussen på mandelbunden og bag tærten midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn. Stil resten af moussen tildækket i køleskabet.
  • Fjern springformen og lad den bagte tærte køle helt af på en bagerist.
  • Rør forsigtigt den kolde mousse op og fordel den på tærten. Stil Gateau Marcel tærten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Frugtsalat

  • Vend blåbær, brombær og appelsinfileter sammen med de hakkede citronmelisseblade.

Ved servering af Gateau Marcel tærten

  • Pynt Gateau Marcel tærten med revet appelsinskal og citronmelisse og server med flødeskum og frugtsalat.

Du kan serverer Gateau Marcel tærten til hele årets fester og festlige anledninger - varier frugtsalaten alt efter hvilken frugt der har sæson.

Tærten kan fryses. Tø den op på køkkenbordet i ca. 1 time, så er tærten helt tøet op. Du kan også servere tærten let frossen efter 15-20 minutter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19217 kJ / 4593 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1175 kJ / 281 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,8 % 4 g
Kulhydrat: 29,8 % 20,6 g
Fedt: 64,4 % 20,5 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/gateau-marcel-tarte/