Tærte ala Gateau Marcel
Denne Gateau Marcel tærte er stærkt inspireret af den klassiske kage Gateau Marcel - og måske finder mange denne tærte endnu bedre, da tærtebunden giver en dejlig sprødhed til den ret bløde kage. Den klassiske Gateau Marcel kage er en helt speciel chokoladekage, hvor den dejen deles i 2 portioner, og så bages den ene del og den anden spises ubagt. Det giver en skøn oplevelse og smag når der på denne måde leges med konsistenser. Gateau Marcel tærten serveres med en frisk frugtsalat til - og det er virkelig en tærte, der bare skal prøves...
Ingredienser
Mandelbund
50 g
Finthakkede mandler
|
|
---|---|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
100 g
Smør
|
|
1
Æggeblomme
|
Mousse
100 g
Grofthakket mørk chokolade, ca. 70%
|
|
---|---|
100 g
Smør
|
|
4
Æggeblommer (ca. 4 spsk)
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
5
Æggehvider (ca. 1½ dl)
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
Frugtsalat
100 g
Friske blåbær
|
|
---|---|
100 g
Friske brombær
|
|
100 g appelsinfileter - af 2
Appelsiner
|
|
2 spsk
Hakkede citronmelisseblade
|
¼ liter
Piskefløde - pisket til let skum
|
|
---|---|
2 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
Pynt
Citronmelisse
|
---|
Sådan gør du
Gateau marcel tærte - sådan gør du
Mandelbund
Mousse
Frugtsalat
Ved servering af Gateau Marcel tærten
Du kan serverer Gateau Marcel tærten til hele årets fester og festlige anledninger - varier frugtsalaten alt efter hvilken frugt der har sæson.
Tærten kan fryses. Tø den op på køkkenbordet i ca. 1 time, så er tærten helt tøet op. Du kan også servere tærten let frossen efter 15-20 minutter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19217 kJ / 4593 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1175 kJ / 281 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,8 % | 4 g |
Kulhydrat: | 29,8 % | 20,6 g |
Fedt: | 64,4 % | 20,5 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.