Gateau Marcel tærte

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Tærten er stærkt inspireret af klassikeren Gateau Marcel....her bare i en tærteversion, som måske er lidt nemmere at håndtere.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Mandelbund

  • 50 g finthakkede mandler
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme

Gateau Marcel

  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 100 g smør
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 2 spsk sukker
  • 5 æggehvider (ca. 1½ dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Frugtsalat

  • 150 g friske blåbær
  • 150 g brombær
  • 150 g appelsinfileter - af 3 appelsiner
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Pynt

  • citronmelisse

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelbund

Bland mandler, mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter), lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Gateau Marcel

Smelt chokolade og smør, under omrøring, i en tykbundet gryde - så det kun lige er smeltet. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk derefter æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs - 2-3 min. Rør chokolade-smørblandingen i æggesnapsen lidt efter lidt. Vend derefter (med let hånd) den stiftpiskede marengs i til en luftig mousse. Fordel halvdelen af moussen i mandelbunden og bag tærtene midt i ovnen. Stil resten af moussen tildækket i køleskabet.

Fjern springformen og lad den bagte tærte køle helt af på en bagerist. Rør forsigtigt den kolde mousse op og fordel den på tærten. Stil Gateau Marcel tærten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Frugtsalat

Vend alle ingredienserne sammen.

Pisk fløden til et let flødeskum. Drys den revne appelsinskal på Gateau Marcel tærten og server den med flødeskum og frugtsalat.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Tærten kan fryses. Tø den op på køkkenbordet i ca. 1 time, så er tærten helt tøet op. Du kan også servere tærten let frossen efter 15-20 minutter.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 69 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: