Gateau Marcel tærte
60+ min

Gateau Marcel tærte

Tærten er stærkt inspireret af klassikeren Gateau Marcel....her bare i en tærteversion, som måske er lidt nemmere at håndtere.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gateau Marcel tærte

Tærten er stærkt inspireret af klassikeren Gateau Marcel....her bare i en tærteversion, som måske er lidt nemmere at håndtere.

Opskriften gælder for 10 personer

Mandelbund

  • 50 g finthakkede mandler
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme

Gateau Marcel

  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 100 g smør
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 2 spsk sukker
  • 5 æggehvider (ca. 1½ dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Frugtsalat

  • 150 g friske blåbær
  • 150 g brombær
  • 150 g appelsinfileter - af 3 appelsiner
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Pynt

  • citronmelisse

Fremgangsmåde:

Mandelbund

Bland mandler, mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter), lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Gateau Marcel

Smelt chokolade og smør, under omrøring, i en tykbundet gryde - så det kun lige er smeltet. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk derefter æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs - 2-3 min. Rør chokolade-smørblandingen i æggesnapsen lidt efter lidt. Vend derefter (med let hånd) den stiftpiskede marengs i til en luftig mousse. Fordel halvdelen af moussen i mandelbunden og bag tærtene midt i ovnen. Stil resten af moussen tildækket i køleskabet.

Fjern springformen og lad den bagte tærte køle helt af på en bagerist. Rør forsigtigt den kolde mousse op og fordel den på tærten. Stil Gateau Marcel tærten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Frugtsalat

Vend alle ingredienserne sammen.

Pisk fløden til et let flødeskum. Drys den revne appelsinskal på Gateau Marcel tærten og server den med flødeskum og frugtsalat.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Tærten kan fryses. Tø den op på køkkenbordet i ca. 1 time, så er tærten helt tøet op. Du kan også servere tærten let frossen efter 15-20 minutter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 69 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 25,4 g
Print