Gløgg drink
En festlig kølig gløgg drink, der passer som aperitif til julemiddagen og julefrokosten. Gløggsirup kan du lave i forvejen, -og den kan i øvrigt også bruges til en varm gløgg. Server gløgg drinken med gran - det ser flot ud. Når du kører gran gennem en flamme fordamper de olier, der er i grannen og det kan du dufte inden du tager en slurk. Drinken er ganske simpel at blande - gløggsirup, snaps og rødvin shakes med isterninger. Den kølige rødvin leder tankerne hen på sangria, men der er knald på den - så drik med måde.
Ingredienser
Gløggsirup
|
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
|---|---|
|
Appelsinskal (usprøjtet) fra en hel appelsin
|
|
|
1 dl
Vand
|
|
|
275 g
Sukker
|
|
|
7
Hele allehånde
|
|
|
7
Hele nelliker
|
|
|
3
Kanelstænger
|
Gløgg drink
|
1 dl
Rødvin
|
|
|---|---|
|
1 dl
Gløgg sirup
|
|
|
½ dl
Snaps
|
|
|
8
Isterninger
|
Sådan gør du
Gløggsirup
Gløgg drink
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vær opmærksom på hvilken gran, du vælger - og brug ikke taks "Almindelig taks er giftig, da den indeholder en glycosid, der kan nedbrydes til cyanid." kilde: Smag for livet. Brug fx rødgran eller douglas gran.
Du kan erstatte snaps med vodka. Og hvis du ønsker en hvid gløgg drink kan du bruge hvidvin.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
746 kJ / 178 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,3 g |
| Protein: | 0 g |
| Fedt: | 0 g |
| Kulhydrat: | 39,1 g |