Gløgggryde med mandler
60+ min

Gløgggryde med mandler

En lækker gryderet velegnet til en af vinterens gæstemiddage.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gløgggryde med mandler

En lækker gryderet velegnet til en af vinterens gæstemiddage.

Antal portioner
  • 600 g okseinderlår
  • 1½ dl gløgg eller rødvin

Ristede mandler

  • 10 g smør
  • 1 dl smuttede mandler
  • 25 g smør
  • 2 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 2 spsk kalvebouillon - granulat
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • ½ tsk Sambal oelek
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • ½ dl vand
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler eller mos
  • 400 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og kom det i en plasticpose sammen med ½ dl af glöggen. Lad kødet marinere i ca. 1 time.

Ristede mandler

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne i ca. 5 min. under omrøring - til de er gyldne. Lad mandlerne køle af på et stykke køkkenrulle på en bagerist.

Hæld marinaden fra kødet og dup det tørt. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min., tilsæt løgene og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt kalvebouillon, glögg, soja, chili og persille og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Rør fraiche sammen med vand og maizena og rør det i glögggryden. Lad retten koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.

Drys de ristede mandler på glögggryden og server straks sammen med kartofler og bønner.

Tips

I stedet for kartofler og bønner kan du servere en julesalat og groft brød til retten.

Hvis du anvender rødvin i stedet for glögg, kan du smage retten til med lidt sukker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %
Print