Gløgggryde med mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

En lækker gryderet velegnet til en af vinterens gæstemiddage.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g okseinderlår
  • 1½ dl gløgg eller rødvin

Ristede mandler

  • 10 g smør
  • 1 dl smuttede mandler
  • 25 g smør
  • 2 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 2 spsk kalvebouillon - granulat
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • ½ dl vand
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler eller mos
  • 400 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og kom det i en plasticpose sammen med ½ dl af glöggen. Lad kødet marinere i ca. 1 time.

Ristede mandler

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne i ca. 5 min. under omrøring - til de er gyldne. Lad mandlerne køle af på et stykke køkkenrulle på en bagerist.

Hæld marinaden fra kødet og dup det tørt. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min., tilsæt løgene og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt kalvebouillon, glögg, soja, chili og persille og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Rør fraiche sammen med vand og maizena og rør det i glögggryden. Lad retten koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.

Drys de ristede mandler på glögggryden og server straks sammen med kartofler og bønner.

Tips

I stedet for kartofler og bønner kan du servere en julesalat og groft brød til retten.

Hvis du anvender rødvin i stedet for glögg, kan du smage retten til med lidt sukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: