Glutenfri tærtedej

45 min
Glutenfri tærtedej

Dejlig nem glutenfri tærtedej lavet med boghvedemel.

Ingredienser

Dej

150 g Boghvedemel
¼ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
¾ dl Kvark eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  • Bland mel og salt.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen hurtigt med kvark og rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 25 cm i diameter) og godt op ad kanten.
  • Prik huller i dejen med en gaffel og stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Forbag evt. bunden midt i ovnen i 10-15 min. ved 200° - traditionel ovn (eller gå videre i den opskrift med en almindelig tærtebund, du evt. er i gang med).

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Tærtebunden kan fryses både ubagt og bagt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5439 kJ / 1300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1668 kJ / 399 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 9,3 % 9,1 g
Kulhydrat: 31,6 % 31 g
Fedt: 59,1 % 26,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/glutenfri-tartedej/