Græskarbrød

Græskarbrød

60+ min
Små luftige brød som kan hæve natten over. De får en fin gylden farve fra græskarret. Superlækre til fx suppe.

Sådan gør du

  • Kom græskarret i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 10 min. - eller til græskarret er mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret med fx en gaffel - du skal bruge 1 dl til opskriften.
  • Kom gær, vand, smør, 1 dl græskarmos og de øvrige ingredienser i en skål - gem lidt af melet.
  • Slå dejen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred dejen ud i ca. 12 x 20 cm og skær 12 stykker a ca. 3 x 5 cm.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 12 min. ved 250°.
Mere inspiration

Lækre og flotte boller der både ligner og indeholder græskar.

Græskarboller
60+ min
Græskarboller
(48)
Velbekomme!
Tip

Lav en større portion græskarmos og smag den til med krydderier efter din smag. God som pålæg eller dip til din frokost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9883 kJ / 2362 kcal

Næringsindhold pr. 100g

904 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 8 % 4,3 g
Kulhydrat: 58 % 30,8 g
Fedt: 34 % 8,3 g

Ingredienser

Hokkaido græskar i mindre stykker
125 g
Vand
2 dl
Groft salt
¼ tsk
Gær
10 g
Vand
1 dl
Blødt smør
100 g
Arla® ØKO yoghurt naturel 0,5%
1 dl
Tørret salvie
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Hvedemel (ca. 7¾ dl)
450 g