Græskarbrød

Græskarbrød

60+ min
Små luftige brød som kan hæve natten over. De får en fin gylden farve fra græskarret. Superlækre til fx suppe.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 250°.

  • Kom græskarret i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 10 min. - eller til græskarret er mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret med fx en gaffel - du skal bruge 1 dl til opskriften.
  • Kom gær, vand, smør, 1 dl græskarmos og de øvrige ingredienser i en skål - gem lidt af melet.
  • Slå dejen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred dejen ud i ca. 12 x 20 cm og skær 12 stykker a ca. 3 x 5 cm.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Lav en større portion græskarmos og smag den til med krydderier efter din smag. God som pålæg eller dip til din frokost.

Energiindhold for hele retten:

9926 kJ / 2372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

908 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 57,6 % 30,8 g
Fedt: 34,8 % 8,5 g
Mere inspiration

Lækre og flotte boller der både ligner og indeholder græskar.

Græskarboller
60+ min
Græskarboller
(51)

Ingredienser

125 g Hokkaido græskar i mindre stykker
2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
10 g Gær
1 dl Vand
100 g Blødt smør
1 dl Yoghurt naturel
1 tsk Tørret salvie
1 tsk Groft salt
450 g Hvedemel (ca. 7¾ dl)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk