Lassi - sød og salt

Lassi - sød og salt

5 min
For rigtig mange, er lassi eller mangolassi en naturlig del af det indiske køkken. En kold og cremet drik, der passer rigtig godt til det, til tider, stærkt krydrede indiske køkken. Her får du to versioner af den klassiske lassi: Mangolassi eller bare lassi, som er sød og baseret på mango og mejeri. Og så en salt og krydret lassi, med koriander og klassiske indiske krydderier.

Sådan gør du

Lassi - sød
  • Kom yoghurt, mangostykker og de øvrige ingredienser i et blenderglas.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til lassien er ensartet.
  • Smag til og fordel den i 4 kolde glas med isterninger.
  • Server straks.
Lassi - salt
  • Kom alle ingredienser i et blenderglas.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til lassien er ensartet.
  • Smag til og fordel den i 4 kolde glas med isterninger.
  • Server straks.
Tip

Den søde mangolassi kan også tilberedes uden banan. Det giver en mere lind og flydende version. Du kan tilsætte ½ tsk salt denne portion mangolassi for en mere autentisk indisk version.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4628 kJ / 1106 kcal

Næringsindhold pr. 100g

256 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 18,2 % 2,7 g
Kulhydrat: 48,3 % 7,3 g
Fedt: 33,5 % 2,3 g
Mere inspiration

Dejlig forfriskende og læskende smoothie.

Jordbærsmoothie
15 min
Jordbærsmoothie
(282)

Ingredienser

Lassi - sød
5 dl Yoghurt naturel
1 Moden mangofrugt i tern
1 Banan
1 spsk Flydende honning - kan undlades
Isterninger
Salt Lassie
8 dl Yoghurt naturel
1 dl Hakket mynte
1 dl Hakket frisk koriander
1 tsk Hakket grøn chilipeber
¾ tsk Groft salt
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt kardemomme
Isterninger