Lassi - sød og salt

5 min
Lassi - sød og salt

For rigtig mange, er lassi eller mangolassi en naturlig del af det indiske køkken. En kold og cremet drik, der passer rigtig godt til det, til tider, stærkt krydrede indiske køkken. Her får du to versioner af den klassiske lassi: Mangolassi eller bare lassi, som er sød og baseret på mango og mejeri. Og så en salt og krydret lassi, med koriander og klassiske indiske krydderier.

Ingredienser

Lassi - sød

5 dl Yoghurt naturel
1 Moden mangofrugt i tern
1 Banan
1 spsk Flydende honning - kan undlades
Isterninger

Salt Lassie

8 dl Yoghurt naturel
1 dl Hakkede mynteblade
1 dl Hakket frisk koriander
1 tsk Hakket grøn chilipeber
¾ tsk Groft salt
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt kardemomme
Isterninger

Sådan gør du

Lassi - sød

  • Kom yoghurt, mangostykker og de øvrige ingredienser i et blenderglas.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til lassien er ensartet.
  • Smag til og fordel den i 4 kolde glas med isterninger.
  • Server straks.

Lassi - salt

  • Kom alle ingredienser i et blenderglas.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til lassien er ensartet.
  • Smag til og fordel den i 4 kolde glas med isterninger.
  • Server straks.

Den søde mangolassi kan også tilberedes uden banan. Det giver en mere lind og flydende version. Du kan tilsætte ½ tsk salt denne portion mangolassi for en mere autentisk indisk version.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4624 kJ / 1105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

255 kJ / 61 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 18,1 % 2,7 g
Kulhydrat: 48,4 % 7,3 g
Fedt: 33,5 % 2,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/lassi---sod-og-salt/