Græskarchutney

23 timer 59 min
Arbejdstid: 10 min
Græskarchutney

Kom efteråret på glas med denne skønne græskarchutney med kvæder eller æbler. Græskarchutneyen smager godt sammen med ost eller til krydrede varme retter.

Ingredienser

1 spsk Sennepsfrø
500 g Skrællet hokkaido græskar i små tern
250 g Skrællede kvæder eller madæbler i små tern
2 Løg i tynde både
1 Flækket vaniljestang
200 g Sukker
2 dl Lagereddike
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Blancher sennepsfrøene i kogende vand i ca. 2 min. og lad dem dryppe af.
  • Kom sennepsfrøene i en gryde sammen med græskar, kvæde eller æble og de øvrige ingredienser.
  • Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
  • Tag låget af gryden og kog chutneyen i yderligere ca. ½ time eller til væden er kogt næsten væk - rør af og til. Smag til.
  • Kom chutneyen på glas og lad den trække tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4625 kJ / 1105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

347 kJ / 83 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,2 % 0,6 g
Kulhydrat: 92,4 % 18,9 g
Fedt: 4,4 % 0,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/graskarchutney/