

Græskarsuppe med appelsin
45 min
Smuk, cremet græskarsuppe med bid og god smag fra både hummerfond, appelsin og varme krydderier.
Ingredienser
Antal portioner
- 50 g tørrede græskarkerner
- ¼ tsk fint salt
- 10 g smør
- 650 g græskar i mindre stykker (hokkaido)
- 2 hakkede zittauerløg (ca. 100 g)
- 3 små knuste fed hvidløg
- 2 spsk finthakket frisk, mild rød chilipeber
- 2 tsk knuste korianderfrø
- 1½ dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
- ½ liter vand
- 1 spsk hummerfond
- ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk lys saucejævner
Tilbehør
- 200 g ristet brød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Skyl græskarkernerne i en sigte og vend dem med salt. Rist græskarkernerne i en tør pande ved svag varme i ca. 20 min. - vend dem af og til.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar, løg, hvidløg, chili og koriander i ca. 1 min. Tilsæt appelsinsaft, vand, fond, fløde, salt og peber. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog suppen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Smag til.
Kom græskarsuppen i en stor, varm skål og server de ristede græskarkerner til.
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 16,1 g
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 48 %
Vin match
Viognier Argentina, USA, Chile, Australien, Argentina, USA, Chile, Australien
Oversøisk hvidvin på viognier-druen, fx fra Argentina eller USA Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til asparges