Græskarsuppe med kardemomme og appelsin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Græskarsuppe med kardemomme og appelsin er en dejlig ret med inspiration fra USA. Glæd dig til at nyde denne lækre og varmende suppe.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 grønne kardemommekapsler - frøene herfra
  • 10 g smør
  • 250 g hokkaido græskar i tern
  • 6 kartofler i tern (ca. 250 g)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3 stykker appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 6 cm)

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 240 g groft brød

For at have et helt aftensmåltid kan du servere

  • 100 g groft brød
  • 300 g pærer
  • 100 g Riberhus® ML 16 (30+)

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar og kartofler i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, appelsinskal og de knuste kardemommefrø. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til grøntsagerne er møre. Fjern appelsinskallerne. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden.

Bland yoghurt med 1 dl af suppen og rør derefter blandingen i suppen sammen med appelsinsaft, salt og peber. Bring atter suppen til kogepunktet under omrøring - suppen må ikke koge. Smag suppen til.

Kom græskarsuppen i en varm skål og server den straks sammen med iskold yoghurt og purløg på toppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Tør hvidvin på muscat-druen, der i sig selv har aromaer, der minder om appelsin. Prøv en muscat fra Alsace. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til and