Græskarsuppe med kardemomme og appelsin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Græskarsuppe med kardemomme og appelsin er en dejlig ret med inspiration fra USA. Glæd dig til at nyde denne lækre og varmende suppe.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 grønne kardemommekapsler - frøene herfra
  • 10 g smør
  • 250 g hokkaido græskar i tern
  • 6 kartofler i tern (ca. 250 g)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3 stykker appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 6 cm)

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 240 g groft brød

For at have et helt aftensmåltid kan du servere

  • 100 g groft brød
  • 300 g pærer
  • 100 g Riberhus® ML 16 (30+)

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar og kartofler i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, appelsinskal og de knuste kardemommefrø. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til grøntsagerne er møre. Fjern appelsinskallerne. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden.

Bland yoghurt med 1 dl af suppen og rør derefter blandingen i suppen sammen med appelsinsaft, salt og peber. Bring atter suppen til kogepunktet under omrøring - suppen må ikke koge. Smag suppen til.

Kom græskarsuppen i en varm skål og server den straks sammen med iskold yoghurt og purløg på toppen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Tør hvidvin på muscat-druen, der i sig selv har aromaer, der minder om appelsin. Prøv en muscat fra Alsace. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til and