Gratin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

God gammeldags ret, der er ved at gå i glemmebogen. Denne er med kartofler, rosenkål, hamburgerryg og rugbrød. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 200 g rosenkål i kvarte
  • 400 g kogte kartofler i tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 200 g kogt hamburgerryg i tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 2 spsk rasp

Tilbehør:

  • 50 g koldt smør
  • 240 g groft rugbrød fx minirugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Rør mornaysauce, mel, salt og peber sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved kraftig varme og under piskning. Kog blandingen godt sammen ved jævn varme, stadig under piskning, i ca. 2 min. Dejen skal være tyk og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af (rør af og til). Pisk æggene i dejen, ét ad gangen.

Bland rosenkål, kartoffeltern og hamburgerryg i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 32 cm). Hæld dejen over og vend let rundt i blandingen. Drys rasp på gratinen og bag den nederst i ovnen.

Tips

Gratinen kan tilberedes og stå klar i køleskabet ca. 4 timer før bagningen.

Du kan bage dine egne minirugbrød - se link.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: