Gratin

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

God gammeldags ret, der er ved at gå i glemmebogen. Denne er med kartofler, rosenkål, hamburgerryg og rugbrød. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 200 g rosenkål i kvarte
  • 400 g kogte kartofler i tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 200 g kogt hamburgerryg i tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 2 spsk rasp

Tilbehør:

  • 50 g koldt smør
  • 240 g groft rugbrød fx minirugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Rør mornaysauce, mel, salt og peber sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved kraftig varme og under piskning. Kog blandingen godt sammen ved jævn varme, stadig under piskning, i ca. 2 min. Dejen skal være tyk og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af (rør af og til). Pisk æggene i dejen, ét ad gangen.

Bland rosenkål, kartoffeltern og hamburgerryg i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 32 cm). Hæld dejen over og vend let rundt i blandingen. Drys rasp på gratinen og bag den nederst i ovnen.

Tips

Gratinen kan tilberedes og stå klar i køleskabet ca. 4 timer før bagningen.

Du kan bage dine egne minirugbrød - se link.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 43 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: