Gratin
60+ min

Gratin

God gammeldags ret, der er ved at gå i glemmebogen. Denne er med kartofler, rosenkål, hamburgerryg og rugbrød. Prøv den!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratin

God gammeldags ret, der er ved at gå i glemmebogen. Denne er med kartofler, rosenkål, hamburgerryg og rugbrød. Prøv den!

Antal portioner

Dej

  • 200 g rosenkål i kvarte
  • 400 g kogte kartofler i tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 200 g kogt hamburgerryg i tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 2 spsk rasp

Tilbehør:

  • 50 g koldt smør
  • 240 g groft rugbrød fx minirugbrød

Fremgangsmåde:

Dej

Rør mornaysauce, mel, salt og peber sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved kraftig varme og under piskning. Kog blandingen godt sammen ved jævn varme, stadig under piskning, i ca. 2 min. Dejen skal være tyk og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af (rør af og til). Pisk æggene i dejen, ét ad gangen.

Bland rosenkål, kartoffeltern og hamburgerryg i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 32 cm). Hæld dejen over og vend let rundt i blandingen. Drys rasp på gratinen og bag den nederst i ovnen.

Tips

Gratinen kan tilberedes og stå klar i køleskabet ca. 4 timer før bagningen.

Du kan bage dine egne minirugbrød - se link.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 43 %
Print