Gravad laks med dild og spidskommen

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En hjemmelavet gravad laks er både nemt og lækkert. Laksen skal ligge på køl i 24 timer med krydderier, hvorefter den er klar til servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Gravad laks - dagen før

  • ½ kg laksefilet uden skind - frosset i mindst 1 døgn
  • 1½ tsk hele spidskommen
  • 1½ spsk sukker
  • 1½ spsk groft salt
  • ½ dl grofthakkede dildkviste

Dilddressing med cremefraiche

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gravad laks - dag 1

Del laksen i 2 stykker. Knus spidskommen, sukker og salt, fx i en morter. Fordel krydderiblandingen og dild på laksestykkerne og kom dem i en frysepose. Læg laksen i køleskabet ca. 24 timer. Vend posen et par gange undervejs.

Dup laksestykkerne fri for overskydende krydderiblanding og dild. Skær laksen i meget tynde skiver.

Dilddressing med cremefraiche

Kom dilddressingen i en skål. Tilsæt cremefraiche og vend det let sammen.

Anret lakseskiverne på et fad og pynt med dild. Server den gravad laks med dressingen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 44 %

Print

Andre gode forslag