Grillede kammuslinger og asparges med ostecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(60 vurderinger)

45 min

Grillede kammuslinger - mums! En virkelig dejlig og delikat forret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Ostecreme

  • 8 - 12 kammuslinger
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g rensede grønne asparges

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g ristet flutes
  • 1 limefrugt i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostecreme

Kom smør og fløde i en lille gryde og varm blandingen igennem, under omrøring, til smørret lige er smeltet. Hæld flødeblandingen i en skål og rør flødeost, revet ost og peber i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til. Fordel evt. cremen på 4 spiseskeer.

Tør kammuslingerne godt og kom dem i en frysepose. Tilsæt olie, limesaft, salt og peber og luk posen. Lad kammuslingerne marinere i køleskabet i ca. 15 min.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill de grønne asparges i ca. 5 min. - vend af og til. Fordel de grillede asparges på 4 tallerkener. Grill de marinerede kammuslinger ca. 1 min. på hver side - 1½ min., hvis de er store. Læg dem på tallerkenerne sammen med en skefuld ostecreme. Pynt med peber og server straks med ristet flute og limebåde.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Casablanca Valley, Chile

Hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne fra varmere egne Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges

Andre gode forslag