Grillede nektariner

Grillede nektariner

15 min
Afslut en grillaften med en dessert fra grillen, fx disse grillede nektariner. Smager forrygende sammen med hindbær-flødeskum.

Sådan gør du

Hindbær-flødeskum
  • Mos hindbærrene og sukker godt med en gaffel.
  • Pisk fløden let og kom den i en serveringsskål.
  • Swirl hindbærblandingen i flødeskummet.
Grillede nektariner
  • Halver nektarinerne og fjern stenene.
  • Læg de halverede nektariner på grillen med skærefladen nedad. Grill dem ca. 3 min. på hver side eller til de er varme og har fået striber (det er bedre at nektarinerne bliver lidt brændte end at de ikke er varme indeni).
  • Server straks med hindbær-flødeskummet.

Det er vigtigt at nektarinerne er modne. Du kan også lave desserten med anden moden frugt, fx ananas, mango eller pærer. I stedet for havegrillen kan du anvende en grillpande.

Energiindhold for hele retten:

3773 kJ / 902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,5 % 1,1 g
Kulhydrat: 40,2 % 9,8 g
Fedt: 55,3 % 6,2 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Hindbær-flødeskum
50 g Friske hindbær
½ spsk Sukker
1½ dl Piskefløde
Grillede nektariner
8 Modne nektariner (ca. 700 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk