Grillede nektariner

15 min
Grillede nektariner

Afslut en grillaften med en dessert fra grillen, fx disse grillede nektariner. Smager forrygende sammen med hindbær-flødeskum.

Ingredienser

Hindbær-flødeskum

50 g Friske hindbær
½ spsk Sukker
1½ dl Piskefløde

Grillede nektariner

8 Modne nektariner (ca. 700 g)

Sådan gør du

Hindbær-flødeskum

  • Mos hindbærrene og sukker godt med en gaffel.
  • Pisk fløden let og kom den i en serveringsskål.
  • Swirl hindbærblandingen i flødeskummet.

Grillede nektariner

  • Halver nektarinerne og fjern stenene.
  • Læg de halverede nektariner på grillen med skærefladen nedad. Grill dem ca. 3 min. på hver side eller til de er varme og har fået striber (det er bedre at nektarinerne bliver lidt brændte end at de ikke er varme indeni).
  • Server straks med hindbær-flødeskummet.

Det er vigtigt at nektarinerne er modne. Du kan også lave desserten med anden moden frugt, fx ananas, mango eller pærer. I stedet for havegrillen kan du anvende en grillpande.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3773 kJ / 902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 100 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,6 % 1,1 g
Kulhydrat: 40,1 % 9,8 g
Fedt: 55,3 % 6,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-nektariner-med-vanilje/