Yoghurtsalat og grillede tigerrejer

Yoghurtsalat og grillede tigerrejer

30 min
En let og frisk salat med yoghurt og skønne stegte tigerrejer.

Sådan gør du

  • Riv tynde agurkeskiver på rivejernet og vend dem sammen med saltet. Lad agurkeskiverne trække 10-15 min. - vend af og til. Hæld agurkerne i en sigte og vrid dem efterfølgende godt i, fx et viskestykke.
Yoghurtsalat
  • Bland imens yoghurt, radiser, asparges, mynte, citronskal, salt og peber sammen. Vend agurkerne heri og smag til.
  • Lad olien blive godt varm i en pande og steg rejerne, ved kraftig varme i ca. 1½ min. - vend i dem. Drys med salt og vend rød chilipeber og mynte heri. Server dem lune sammen med yoghurtsalat og ristet naanbrød.
Energiindhold for hele retten:

5296 kJ / 1266 kcal

Næringsindhold pr. 100g

355 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 23,8 % 5 g
Kulhydrat: 42,3 % 8,9 g
Fedt: 33,9 % 3,3 g

Ingredienser

Agurk (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Yoghurtsalat
2½ dl Græsk yoghurt
125 g Radiser i kvarte eller ræddiker i små tern
150 g Dampede grønne asparges i små skrå stykker
½ dl Finthakkede mynteblade
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ spsk Rapsolie
24 Pillede rå tigerrejer (ca. 250 g)
½ tsk Groft salt
1 Lille mild rød chilipeber i tynde ringe
½ dl Fintstrimlede mynteblade
Tilbehør
240 g Ristet naanbrød, fx med hvidløg
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk