Grillede rødspættefileter med skinke og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

30 min

De skønne fiskefileter med spegeskinke kan både grilles og steges i ovnen. Server med salat og kartofler.

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 dobbelte rødspættefileter (ca. 650 g)
  • 1½ citron
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver spegeskinke skåret meget tyndt
  • 8 tandstikkere

Salat

  • 2 hele hovedsalat
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler eller 240 g brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og tør rødspættefileterne. Vask citronerne godt og skær den ene i otte både. Drys fisken med salt og peber. Rul fileterne om citronbådene. Fold en skive skinke om hver fiskefilet og luk dem evt. med tandstikkere. Grill fiskerullerne til fisken er hvid og fast - skinken må ikke branke.

Salat

Skyl og tør salaten omhyggeligt og fjern de yderste, grove blade. Riv de største blade let i stykker, men bevar ellers bladene hele og læg salaten i en skål. Smelt smørret - uden at det bruner - og tilsæt saft fra den halve citron. Hæld citronsmørret over salaten som dressing og server straks sammen med de grillede rødspætter.

Tip

Rødspætterne kan også tilberedes i ovnen. De skal have ca. 10 min. ved 225°.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 20 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: