
Grillede rødspættefileter med skinke og citron
30 min
De skønne fiskefileter med spegeskinke kan både grilles og steges i ovnen. Server med salat og kartofler.
Ingredienser
- 8 dobbelte rødspættefileter (ca. 650 g)
- 1½ citron
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 8 skiver spegeskinke skåret meget tyndt
- 8 tandstikkere
Salat
- 2 hele hovedsalat
- 25 g smør
Tilbehør
- 1 kg kogte nye kartofler eller 240 g brød
Sådan gør du
Sådan gør du
Skyl og tør rødspættefileterne. Vask citronerne godt og skær den ene i otte både. Drys fisken med salt og peber. Rul fileterne om citronbådene. Fold en skive skinke om hver fiskefilet og luk dem evt. med tandstikkere. Grill fiskerullerne til fisken er hvid og fast - skinken må ikke branke.
Salat
Skyl og tør salaten omhyggeligt og fjern de yderste, grove blade. Riv de største blade let i stykker, men bevar ellers bladene hele og læg salaten i en skål. Smelt smørret - uden at det bruner - og tilsæt saft fra den halve citron. Hæld citronsmørret over salaten som dressing og server straks sammen med de grillede rødspætter.
Tip
Rødspætterne kan også tilberedes i ovnen. De skal have ca. 10 min. ved 225°.
Hvordan koger man nye kartofler
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 20,1 g
- Protein: 33 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 20 %