Grillet blomkål med gremolata
30 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Grillet blomkål er en super lækker grillopskrift. Blomkålen får en fantastisk smag og lækker tekstur, når den kommer på grillen. Top den grillede blomkål med cremet purløgsdressing og masser af frisk gremolata - og server med en salat eller som tilbehør til fx fisk.
Ingredienser
2
Små blomkål (ca. 500 g)
|
|
---|---|
2
Citroner (usprøjtede)
|
|
4 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Paprika
|
|
1 tsk
Løgpulver
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Purløgsdressing
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1½ dl
Finthakket purløg
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Gremolata
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
25 g
Hakkede saltede mandler
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
Sådan gør du
Purløgsdressing
Gremolata
Blomkålsskiverne kan også tilberedes på en grillpande, i ovn eller airfryer.
Det er nemmest at få små blomkålshoveder til at hænge sammen i skiver, men du kan også bruge større blomkålshoveder. Vær dog opmærksom på, at skiverne smuldrer lidt mere. Gem blomkåls"smulderet" - fx til salaten dagen efter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5035 kJ / 1203 kcal
Næringsindhold pr. 100g
441 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 8,5 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 12,9 % | 3,3 g |
Fedt: | 78,6 % | 9,4 g |