Grillet blomkål med gremolata
Ny

Grillet blomkål med gremolata

30 min
Grillet blomkål er en super lækker grillopskrift. Blomkålen får en fantastisk smag og lækker tekstur, når den kommer på grillen. Server den grillede blomkål med cremet purløgsdressing og top med masser af frisk gremolata - en blanding af persille, hvidløg, citron og sprøde saltede mandler. Server grillet blomkål med dressing og gremolata sammen med en salat eller server det som tilbehør til grillet fisk.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-blomkal-med-gremolata/

Sådan gør du

  • Riv skallen af den ene citron (2 tsk) og pres saften ud (2 spsk). Skær den anden citron over på midten.
  • Skyl blomkålene, fjern bladene og del blomkålene i halve gennem stokken. Skær evt. lidt af rundingen af, for at få en mere lige stegeflade.
  • Bland olie, citronsaft, paprika, løgpulver, salt og peber sammen - og fordel blandingen på de halve blomkål.
  • Grill blomkålsskiverne i ca. 5 minutter på hver side - grill de halve citroner samtig.
Purløgsdressing
  • Bland creme fraiche, purløg, dijonsennep, salt og peber sammen. Smag til.
Gremolata
  • Vend persille, mandler, hvidløg og citronskal sammen.
  • Placer blomkålsskiverne på tallerkner, og top med dressing og gremolata. Pres saften fra den grillede citron ud over blomkålen og server.

Blomkålsskiverne kan også tilberedes på en grillpande, i ovn eller airfryer.

Det er nemmest at få små blomkålshoveder til at hænge sammen i skiver, men du kan også bruge større blomkålshoveder. Vær dog opmærksom på, at skiverne smuldrer lidt mere. Gem blomkåls"smulderet" - fx til salaten dagen efter.

Energiindhold for hele retten:

5039 kJ / 1204 kcal

Næringsindhold pr. 100g

440 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 8,5 % 2,2 g
Kulhydrat: 12,9 % 3,3 g
Fedt: 78,6 % 9,3 g
Mere inspiration

Lav dine egne saltede mandler til gremolataen

Saltmandler
45 min
Saltmandler
(133)

Ingredienser

2 Citroner (usprøjtede)
2 Små blomkål (ca. 500 g)
4 spsk Olivenolie
1 tsk Paprika
1 tsk Løgpulver
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Purløgsdressing
2½ dl Creme fraiche
1½ dl Finthakket purløg
1 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Gremolata
1 dl Finthakket bredbladet persille
25 g Finthakkede saltede mandler
1 Finthakket fed hvidløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)