Grillet blomkål med gremolata

30 min
Arbejdstid: 20 min
Grillet blomkål med gremolata

Grillet blomkål er en super lækker grillopskrift. Blomkålen får en fantastisk smag og lækker tekstur, når den kommer på grillen. Top den grillede blomkål med cremet purløgsdressing og masser af frisk gremolata - og server med en salat eller som tilbehør til fx fisk.

Ingredienser

2 Små blomkål (ca. 500 g)
2 Citroner (usprøjtede)
4 spsk Olivenolie
1 tsk Paprika
1 tsk Løgpulver
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Purløgsdressing

2½ dl Creme fraiche
1½ dl Finthakket purløg
1 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Gremolata

1 dl Finthakket bredbladet persille
25 g Hakkede saltede mandler
1 Finthakket fed hvidløg

Sådan gør du

  • Skyl og fjern bladene fra blomkålene og del dem i halve gennem stokken. Skær evt. lidt af rundingen af for at få en mere lige stegeflade.
  • Riv skallen af den ene citron og gem den til gremolata. Pres saften ud af citronen og skær den anden over på midten.
  • Bland citronsaft med olie, paprika, løgpulver, salt og peber - og pensl blandingen på de halve blomkål.
  • Grill blomkålene i ca. 5 minutter på hver side - og grill de halve citroner samtidig.

Purløgsdressing

  • Bland creme fraiche med resten af ingredienserne og smag til.

Gremolata

  • Vend persille, mandler, hvidløg og citronskal sammen.
  • Læg de halve blomkål på et fad og top med dressing og gremolata. Pres saften fra den grillede citron ud over blomkålen og server.

Blomkålsskiverne kan også tilberedes på en grillpande, i ovn eller airfryer.

Det er nemmest at få små blomkålshoveder til at hænge sammen i skiver, men du kan også bruge større blomkålshoveder. Vær dog opmærksom på, at skiverne smuldrer lidt mere. Gem blomkåls"smulderet" - fx til salaten dagen efter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5035 kJ / 1203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8,5 % 2,2 g
Kulhydrat: 12,9 % 3,3 g
Fedt: 78,6 % 9,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-blomkal-med-gremolata/