Grillet laks
&format=webp)
Laks på grillen er en sommerfavorit – især når den grillede laks serveres ude på terrassen. For det bedste resultat bør du grille laksen på skindsiden, da skindet beskytter det saftige laksekød mod at brænde på og samtidig holder det samlet. Uanset om du laver laks på grill eller laks på gasgrill, er denne opskrift med en frisk marinade af citronsaft og honning perfekt – den sød-syrlige smag passer nemlig perfekt til grillet laks og fremhæver fiskens naturlige fedme. Nyd retten sammen med nye kartofler, salat og hjemmebagt brød.
Ingredienser
Grillet laks
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
2 spsk
Flydende honning
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
4
Laksefileter a 150 g (ca. 600 g)
|
Sådan gør du
Grillet laks
Laksenskindet kan blive brændt, og så må det kasseres. Men det beskytter og holder sammen på kødet, derfor er det en god ide at lade det blive siddende på laksen under tilberedningen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6852 kJ / 1638 kcal
Næringsindhold pr. 100g
975 kJ / 233 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 30,1 % | 17,3 g |
Fedt: | 59,9 % | 15,8 g |
Kulhydrat: | 10 % | 5,7 g |
