Grillet romainesalat med blåskimmeldressing

Grillet romainesalat med blåskimmeldressing

40 min
Salaten får en herlig røget grillsmag efter en hurtig tur på grillen. Smager skønt med den cremede dressing.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-romainesalat-med-blaskimmeldressing/

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade af salaten, halver de 2 hoveder og skær lidt af bunden - stokken skal holde sammen på salaten. Skyl salaten og læg det i isvand i ca. ½ time. Tænd op i grillen.
Blåskimmeldressing
  • Mos osten godt med en gaffel og rør creme fraichen i lidt efter lidt. Vend persille i og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet indtil serveringen.
  • Hæld salaten i en sigte og lad det dryppe godt af. Dup det godt på et viskestykke og spray salaten med et tyndt lag fedtstof. Grill salaten ca. 2 min. på begge sider - til det får farve. Læg salaten på et fad og dryp med lidt dressing. Server straks sammen med resten af dressingen.
Grill
  • Ca. 4 min.

Du kan også grille salaten på en grillpande. I stedet for blåskimmelost, kan du lave dressingen med salatost.

Dressingen smager også skønt til nye kartofler og andre grillede grøntsager.

Energiindhold for hele retten:

2791 kJ / 667 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 17,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 5,5 % 1,1 g
Fedt: 77,2 % 7,2 g
Mere inspiration

Grillet kål er en delikatesse - og så oplagt, når grillen er tændt.

Ingredienser

2 Romainesalat (ca. 600 g)
Blåskimmeldressing
100 g Blåskimmelost
1 dl Creme fraiche
1 spsk Finthakket bredbladet persille
Smørspray