Grillstegt laks med brøndkarsecreme og nye gulerødder og kartofler

Bedømmelse

(15 vurderinger)

45 min

Laks på grillen - fang den evt. selv!

Ingredienser

Antal portioner

Brøndkarsecreme

  • 1 kg nye kartofler
  • 500 g nye gulerødder
  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 laksefileter med skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Brøndkarsecreme

Rør kvarken sammen med sennep, salt og peber. Tilsæt brøndkarse og smag til.

Skrub eller skrab kartofler og gulerødder. Sæt kartoflerne over i en gryde med vand, der lige dækker og giv dem et opkog. Skru ned for varmen og lad dem simre under låg ca. 10 min. Hæld vandet fra kartoflerne, men lad ca. 1 dl blive tilbage. Læg gulerødderne ved og tilsæt smør, salt og peber. Damp kartofler og gulerødder under låg ca. 6 min. - til de er møre.

Krydr laksestykkerne med salt og peber og steg dem på skindsiden på en varm grill, en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 6 min. Vend dem grill dem ca. 2 min. på den anden side. Server med kartofler, gulerødder, salat og brøndkarsecreme.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: