Grillet laks med chili, ingefær og koriander

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Saftig, grillet laks med yoghurtmarinade.

Ingredienser

Antal portioner

Yoghurtmarinade

  • 700 g fersk laks med skind
  • 2 limefrugter

Pynt

  • grofthakkede friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Yoghurtmarinade

Bland yoghurt, chili, ingefær, koriander og salt sammen.

Fjern benene fra laksen og læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Fordel yoghurtmarinaden på laksen og lad den marinere tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Læg laksen på panden med skindsiden nedad og grill den ved jævn varme og tildækket, fx med alufolie, i 15-20 min. Halver limefrugterne og grill dem på skærefladen de sidste 5 min. af stegetiden. Tag forsigtigt laksen af panden og læg den på et fad. Pynt med korianderblade og server med de grillede lime.

Tip

Grill laksen på udendørsgrillen. Brug en foliebakke med låg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,3 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde: