Grillet laks med chili, ingefær og koriander

Grillet laks med chili, ingefær og koriander

45 min
Saftig, grillet laks med yoghurtmarinade. Denne laks på grill smager så lækkert og er virkelig nem at lave. Yoghurtmarinaden smager skønt og 'holder på safterne', så du ikke risikerer, at laksen bliver tør. Prøv denne opskrift på grillet laks, hvis du vil være sikker på en perfekt stegt og saftig laks, næste gang havegrillen tændes.

Sådan gør du

Yoghurtmarinade
  • Bland yoghurt, chili, ingefær, koriander og salt sammen.
Sådan griller du laksen
  • Læg laksesiden på et stykke alufolie. Fordel yoghurtmarinaden på laksen.
  • Lad en grill blive godt varm. Løft alufolie med laks over på grillen. Grill laksen i 15-20 min. ved indirekte varme. Hvis du har en kuglegrill, så luk den, mens laksen grilles.
  • Grill limefrugterne på skærefladen de sidste 5 min. af stegetiden.
  • Tag forsigtigt laksen af grillen og læg den på et fad. Server med de grillede lime.
Mere inspiration

Laks er en fantastisk fisk - prøv den her grillet - helt enkelt.

Grillet laks
30 min
Grillet laks
(3)
Velbekomme!
Tip

Du kan også grille laksen direkte på en grillpande. Undlad alu-folie og grill laksen på skindsiden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6014 kJ / 1437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

626 kJ / 150 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 41,7 % 15,4 g
Kulhydrat: 5 % 1,8 g
Fedt: 53,3 % 9 g
Relateret video
Grillet laks med chili, ingefær og koriander

Saftig, grillet laks med yoghurtmarinade. Denne laks på grill smager så lækkert og er virkelig nem at lave.

Ingredienser

Yoghurtmarinade
1 dl
Finthakket rød chilipeber
½
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Grofthakket frisk koriander
½ dl
Groft salt
1 tsk
Fersk laks med skind
700 g
Limefrugter - halverede
2