Pulled laks

Pulled laks

45 min
Pulled laks i ovn er en nem og lækker hverdagsret. Laksen er smurt med en BBQ marinade - og kombinationen af laks og BBQ er virkelig lækker... Pulled laks i ovn er samtidig nem at lave, da både kartofler og laks laves i samme fad i ovnen.

Sådan gør du

Bagetid:

25-30 min. ved 225° - traditionel ovn.

Pulled laks
  • Bland ketchup, honning, spidskommen, sambal oelek og citronskal og -saft til en marinade.
  • Læg laksen i den ene side af et stort ovnfast fad og fordel marinaden herpå.
  • Vend kartoffelbådene med olie og salt og bred dem ud i resten af fadet.
  • Bag laks og kartofler midt i ovnen.
  • Fordel spinat og rødløg over kartoflerne. Server med cremefraiche og citronbåde.

Babyspinatblade kan erstattes med andre spæde salater, fx rucola.

Energiindhold for hele retten:

11209 kJ / 2679 kcal

Næringsindhold pr. 100g

601 kJ / 144 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 19,2 % 6,8 g
Kulhydrat: 36,9 % 13,1 g
Fedt: 43,9 % 7,1 g
Mere inspiration

Prøv denne lakserillette som forret, tapas, frokost eller i en sandwich.

Lakserillette
15 min
Lakserillette
(122)
Relateret video
Pulled laks

Ingredienser

Pulled laks
3 spsk Tomatketchup
1 spsk Flydende honning
1 spsk Stødt spidskommen
2 tsk Sambal oelek
½ Citron (usprøjtet), revet skal og saft heraf
500 g Laksefilet, et helt stykke
750 g Kartofler i både
1 spsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
100 g Babyspinatblade
1 Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
Tilbehør
1½ dl Creme fraiche
1 Citron (usprøjtet) i både