Grøn gryde med timian og citron

Grøn gryde med timian og citron

30 min
Grøn gryde med timian og citron er en skøn ret med masser af smag og skønne grønne grøntsager. Der er altid lidt arbejde ved at spise friske grøntsager, men når først de er ordnet, er den grønne gryde er så nem og hurtig at tilberede, at det ikke tager længere tid, end det tager at koge ris. Server grøn gryde med timian og citron og giv familien et ordentligt skud vitaminer - også for øjet.
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-gryde-med-timian-og-citron/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, hvidløg og timian ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Kom broccoli, squash og kapers i og svits i ca. 3 min.
  • Tilsæt spinat, slikærter, bouillon og fløde. Varm retten igennem, tilsæt salt og peber og smag til.
  • Pynt med citronskal og server retten i dybe tallerkener sammen med ris, citronbåde og sojasauce.

Tilsæt lidt majsstivelse eller lys jævner, hvis du ønsker en tykkere sauce. Eller spis med ske og gaffel, så du er sikker på at få den gode sauce med. Du kan skifte slikærterne ud med frosne ekstra fine ærter.

Energiindhold for hele retten:

8390 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

269 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 67,2 % 10,6 g
Fedt: 16,4 % 1,2 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

15 g Smør
3 Finthakkede løg (ca. 225 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 dl Frisk timian
450 g Broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
1 Grøn squash i kvarte skiver (ca. 300 g)
½ dl Kapers
75 g Skyllede spinatblade
250 g Rensede slikærter
2 dl Madlavningsfløde
½ liter Grøntsagsbouillon
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
4 dl Basmatiris (320 g) - koges
Citroner (usprøjtede) i både
Sojasauce