Grøn gryde med timian og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Grøn gryderet med masser af smag og skønne grønne grøntsager.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 15 g smør
  • 3 finthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 dl friske timianblade
  • 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 1 grøn squash i kvarte skiver (ca. 300 g)
  • ½ dl kapers
  • 75 g skyllede spinatblade
  • 250 g rensede slikærter
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 320 g basmatiris - koges
  • citron (usprøjtet) i både
  • sojasauce

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og timian ved jævn varme i ca. 3 min. Kom broccoli, squash og kapers i og svts i ca. 3 min. Tilsæt spinat, slikærter, bouillon og fløde. Varm retten igennem, tilsæt salt og peber og smag til. Pynt med citronskal og server retten i dybe tallerkener sammen med ris, citronbåde og sojasaucel.

Variation

Tilsæt lidt majsstivelse eller lys jævner, hvis du ønsker en tykkere sauce. Eller spis med ske og gaffel, så du er sikker på at få den gode sauce med.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag