Grøn lasagne med spinat
60+ min

Grøn lasagne med spinat

Det perfekte valg, når du vil lave en lækker lasagne uden kød.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn lasagne med spinat

Det perfekte valg, når du vil lave en lækker lasagne uden kød.

Antal portioner
  • 600 g optøet, frossen helbladet spinat

Tomatsauce

  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 3 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

  • 1 liter salat revet i grove stykker, fx romainesalat (ca. 150 g)
  • 1 agurk i mindre stykker (ca. 150 g)
  • 150 g ekstrafine ærter
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 75 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres den fri for væde.

Tomatsauce

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. - rør af og til.

Del tomatsaucen i 3 portioner og spinat, lasagneplader og salatost i hver 2 portioner. Læg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) - tomatsauce, spinat, salatost og lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med tomatsauce. Drys med revet ost og bag lasagnen midt i ovnen - dæk evt. lasagnen med bagepapir, de sidste 15 min. af bagetiden, hvis den bliver for mørk. Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Salat

Anret romainesalat, agurk, ærter og rødløg i en skål og drys med salt og peber. Server salaten til lasagnen.

Tip

I stedet for forkogte lasagneplader kan du anvende friske. Beregn ca. 250 g friske lasagneplader.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,5 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print