Grøn shakshuka

25 min
Arbejdstid: 10 min
Grøn shakshuka

Den klassiske shakshuka er en krydret tomatsauce som æggene pocheres i. I denne grønne shakshuka har vi erstattet tomatsaucen med grøntsager og serverer den med masser af lækre toppings. Færre toppings kan også gøre det - brug bare hvad du har i forvejen. Grøn shakshuka kan spises som både morgenmad, frokost og aftensmad.

Ingredienser

15 g Smør
200 g Ribbede palmekålsblade
1 Squash i mindre stykker
1 Porre i ringe
3 Finthakkede fed hvidløg
1 spsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Groft salt
4 Æg

Toppings

2 dl Creme fraiche eller græsk yoghurt
100 g Salatost
1 Avocado i skiver
Frisk eller syltede jalapenos
Sesamfrø, gerne ristede
Frisk koriander
Limefrugter

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en sauterpande og steg kål, squash, porre og hvidløg ved jævn varme i ca. 7 min.
  • Tilsæt krydderierne og rør rundt.
  • Lav 4 fordybninger i grøntsagerne og slå et æg ud i hver af dem.
  • Læg låg på panden, mens æggene tilberedes - det tager 5-6 min. Æggehviden skal være fast, men æggeblommen stadig lidt flydende.
  • Fjern låget og top shashukaen med creme fraiche, salatost, skiver af avocado og jalapeno, et drys sesamfrø, korianderblade og limebåde.

Du kan fint bruge andre grønne grøntsager i din shakshuka, fx grønkål, spidskål, broccoli, forårsløg og bønner. Tilsvarende kan du toppe shakshukaen med andre slags chili, frø, kerner og nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5810 kJ / 1389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

468 kJ / 112 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,1 % 5 g
Kulhydrat: 10,9 % 3 g
Fedt: 71 % 9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gron-shakshuka/