Grøn shakshuka
25 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Den klassiske shakshuka er en krydret tomatsauce som æggene pocheres i. I denne grønne shakshuka har vi erstattet tomatsaucen med grøntsager og serverer den med masser af lækre toppings. Færre toppings kan også gøre det - brug bare hvad du har i forvejen. Grøn shakshuka kan spises som både morgenmad, frokost og aftensmad.
Ingredienser
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Ribbede palmekålsblade
|
|
|
1
Squash i mindre stykker
|
|
|
1
Porre i ringe
|
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Stødt spidskommen
|
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
4
Æg
|
Toppings
|
2 dl
Creme fraiche eller græsk yoghurt
|
|
|---|---|
|
100 g
Salatost
|
|
|
1
Avocado i skiver
|
|
|
Frisk eller syltede jalapenos
|
|
|
Sesamfrø, gerne ristede
|
|
|
Frisk koriander
|
|
|
Limefrugter
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan fint bruge andre grønne grøntsager i din shakshuka, fx grønkål, spidskål, broccoli, forårsløg og bønner. Tilsvarende kan du toppe shakshukaen med andre slags chili, frø, kerner og nødder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
451 kJ / 108 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,3 g |
| Protein: | 4,8 g |
| Fedt: | 8,6 g |
| Kulhydrat: | 3 g |