Grønne asparges med rørt stenbiderrogn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

30 min

Prøv at lave denne superlækre rogncreme til grønne asparges, når stenbiderrognen er i sæson.

Ingredienser

Forret til 10

Opskriften gælder for 1 portion

Rogncreme

  • 1½ kg grønne asparges
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 150 g)

Pynt

  • purløg
  • citron (usprøjtet) i både
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 250 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Rogncreme

Lad rognen dryppe af, så den ikke er for våd. Rør 1 tsk salt i rognen og lad det trække i ca. 10 min i køleskabet. Rør yoghurt med resten af saltet og peber. Vend forsigtigt yoghurt i stenbiderrognen og smag til.

Knæk enderne af de grønne asparges og kom aspargesene i kogende vand uden låg. Lad aspargene få et opkog og tag dem med det samme over i en stor skål med koldt vand for at bevare farve og sprødhed.

Anret asparges, rogncreme og rødløg på portionstallerkener. Pynt med purløgsstrå, citron og friskkværnet peber, og server med flute til.

Tip

Hvis rognen allerede er saltet ved køb, kan du udelade 1 tsk salt i opskriften.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7789 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne en sancerre eller en poully-fumé fra Loire i Frankrig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges