Grønne flutes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Bagt med hytteost, frisk purløg og hakket persille - lækkert som tilbehør til salat eller suppe.

Ingredienser

2 brød pr. portion

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl frisk klippet purløg
  • 1 dl frisk hakket kruspersille
  • 1 dl sesamfrø
  • 300 g sigtemel (ca. 6 dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sesamfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og rør gæren ud her. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange. Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl flutene med æg og rids dem. Bag flutene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: