
Grøntsagsbix med kapersdressing
45 min
Biksemad....det kan de fleste lide. Prøv denne variant, lavet kun på grøntsager og med en dejlig krydret dressing.
Ingredienser
Kapersdressing
-
1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 75 g syltede agurker i grove stykker
- 1 zittauerløg i grove stykker (ca. 50 g)
- 1 spsk dijonsennep
- ¾ tsk sukker
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 50 g kapers uden lage
- 15 g smør
- 600 g kolde, pillede kartofler i store tern
- 300 g friske eller optøede, frosne haricots verts
- 2 uskrællede æbler i både, fx granny smith
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 æg
Tilbehør
- 240 g ristet rugbrød
Sådan gør du
Sådan gør du
Kapersdressing
Kom fløde, syltede agurker, løg, sennep, sukker, salt og peber i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Vend kapers i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Vend rundt i kapersdressingen, smag til og kom den i en skål.
Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg kartofler og bønner ved kraftig varme i ca. 7 min. - rør af og til. Tilsæt æbler, persille, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Kom imens æggene i en gryde med koldt vand, så det dækker. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg (3-4 min., så er de blødkogte, 5-6 min. så er de "smilende").
Ved serveringen
Anret grøntsagsbixen på tallerkener. Læg et æg på hver portion og server kapersdressing og ristet rugbrød til.
Tips
Kapersdressingen kan evt. tilsættes lidt mere sennep.
Det smager godt med en marineret sild til grøntsagsbixen.
Sådan koger du æg
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 39,7 g
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 62 %
- Fedt: 24 %