Grøntsagsbix med kapersdressing
45 min

Grøntsagsbix med kapersdressing

Biksemad....det kan de fleste lide. Prøv denne variant, lavet kun på grøntsager og med en dejlig krydret dressing.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsbix med kapersdressing

Biksemad....det kan de fleste lide. Prøv denne variant, lavet kun på grøntsager og med en dejlig krydret dressing.

Antal portioner

Kapersdressing

  • 15 g smør
  • 600 g kolde, pillede kartofler i store tern
  • 300 g friske eller optøede, frosne haricots verts
  • 2 uskrællede æbler i både, fx granny smith
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æg

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Kapersdressing

Kom fløde, syltede agurker, løg, sennep, sukker, salt og peber i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Vend kapers i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Vend rundt i kapersdressingen, smag til og kom den i en skål.

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg kartofler og bønner ved kraftig varme i ca. 7 min. - rør af og til. Tilsæt æbler, persille, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Kom imens æggene i en gryde med koldt vand, så det dækker. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg (3-4 min., så er de blødkogte, 5-6 min. så er de "smilende").

Ved serveringen

Anret grøntsagsbixen på tallerkener. Læg et æg på hver portion og server kapersdressing og ristet rugbrød til.

Tips

Kapersdressingen kan evt. tilsættes lidt mere sennep. Det smager godt med en marineret sild til grøntsagsbixen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 24 %
Print