Grøntsagssauté med andebryst

Bedømmelse

(3 vurderinger)

30 min

Skønne stegte grøntsager med små bidder af andebryst. Hertil en frisk, syrlig og stærk dressing som binder det hele sammen.

Ingredienser

Antal portioner

Dijon-honningdressing

  • ¼ liter kærnemælk
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 225 g champignoner i halve
  • 4 gulerødder i stave
  • 3 zittauerløg i både
  • 3 små fed hvidløg i skiver
  • 1 dl strimlet bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g perlerug - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Dijon-honningdressing

Rør kærnemælk, sennep og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og hæld dressingen i en lille kande.

Fjern eventuelle fjerrester. Læg andebryststykket på skindsiden og skær det i ca. 1 cm tykke skiver - lad kødet forblive samlet. Læg det på skindsiden i en kold sauterpande. Skru op til kraftig varme og steg andebrystskiverne på skindsiden ca. 4 min. uden omrøring. Bred kødskiverne ud i hele panden og steg dem ca. ½ min. på hver side. Tag kødet op, drys med salt og hold det varmt.

Tør sauterpanden af og lad fedtstoffet blive gyldent. Steg champignoner, gulerødder og løg i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg, persille (gem lidt til pynt) og salt. Steg i yderligere ca. 2 min., læg andekødet på og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: