Grøntsagssuppe med fennikel - Opskrifter - Arla

Grøntsagssuppe med fennikel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

En vegetarisk "bouillabaisse" med tydelig smag af safran og appelsin. Suppen er også god kold!

Ingredienser

Opskriften gælder for 8 personer

  • 1 fennikel (ca. 325 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 2 gulerødder i små stykker (ca. 150 g)
  • 10 g smør
  • ½ tsk safrantråde
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ tsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset appelsinsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 dråber tabascosauce

Pynt

  • top af fennikel
  • stødte fennikelfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens fenniklen (gem lidt grøn top) og skær den i mindre stykker. Svits løg og grøntsager i fedtstoffet i en stor gryde. Tilsæt safran, tomater, bouillon og appelsinskal og -saft. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt salt og tabasco og smag til.

Ved serveringen

Anret grøntsagssuppen i 8 portionsskåle. Læg et skefuld cremefraiche i hver skål og pynt med fennikeltop og -frø. Server straks.

Frysetip

Kan fryses uden cremefraiche.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Viognier -, Frankrig, Argentina, USA

Tør hvidvin på druen viognier, fx fra Argentina, USA eller Condrieu i Nordrhône i Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bouillabaise